Pakistan'da Hristiyan Mahallesinde 100'den Fazla Ev Ateşe Verildi

Pakistan'ın Lahor şehrinde öfkeli kalabalık, Badami Bagh semtindeki bir Hristiyan mahallesini basarak evleri ateşe verdi.

Bir Hristiyan'ın İslamiyet’e hakaret ettiği iddiasıyla başlayan olaylarda, Josehp Colony Mahallesi’ndeki 100'den fazla evin ateşe verilerek yakılması sonucu tamamen tahrip olduğu bildirildi.

Bir itfaiye görevlisi, sabah saatlerinde yangın ihbarı aldıklarını belirterek, kısa sürede olay yerinde geldiklerini, olayda herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

Öfkeli bir eylemci ise, "Tüm bu yaşananlar onun (Sawan Masih) mahkemeye çıkarılmamasından kaynaklanıyor. Yaptığı şeyden dolayı ceza almadı. Mahkemeye çıkmış olsaydı kendisine cezası verilecekti, cehenneme gönderilecekti. Böyle suçlanan biri serbest bırakılmamalı, merhamet etmeden asılmalı" ifadelerini kullandı.

Pakistan medyası, İslamiyet’e hakaret etmekle suçlanan 26 yaşındaki Sawan Masih'e yönelik iddiaların asılsız olduğunun anlaşıldığını ancak polisin öfkeli kalabalığı yatıştırmak için Masih'in karakola çağrıldığını bildirdi. Ancak Masih'in gözaltına alınmasıyla yatışmayan kalabalığın Hristiyan mahallesine girerek ellerindeki meşaleler ve yanıcı maddelerle evleri ateşe verdiği ifade edildi.

Polis yetkilisi Multan Khan, olayın dün bir Müslüman gencin Masih'i İslamiyet’e küfretmekle suçlamasıyla başladığını söyledi.

Müslüman gencin yakınlardaki bir camiden çıkan cemaati tahrik etmesiyle kalabalığın Hristiyan gencin evine yürüdüğü, diğer yüzlerce Hristiyan ailenin de can güvenlikleri nedeniyle gece evlerinden ayrıldıkları belirtildi

Pencap Eyaleti Adalet Bakanı Rana Sanaullah, kundaklama olayına karışanların tek tek tespit edilerek tutuklanacağını açıkladı.

Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirten Sanaullah, hükümetin evlerini kaybeden Hristiyan ailelerin mağduriyetini en kısa sürede gidereceğini açıkladı.

Öte yandan bölgedeki dini cemaat ve grupların liderleri, saldırıyı kınadıklarını açıklayarak, güvenlik güçlerinin bu tür olaylara müsaade etmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA