Çayeli’nin Kurtuluşunun 95. Yıldönümü Çoşku İle Kutlandı..

Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Çayeli’nin Kurtuluşunun 95. Yıldönümü Çoşku İle Kutlandı..
İlçe Hükümet Meydanında düzenlenen kutlama törenleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Törene İlçe Kaymakam vekili Derepazarı Kaymakamı Tunahan Çil, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Garnizon Komutanı Uğur Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından ilçe kaymakam vekili Tunahan Çil, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Garnizon Komutanı Uğur Dalgıç vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Rıza Çakır, yaptığı konuşmada Çayelililerin Kurtuluş Savaşında vatanın her tarafında savaştığını, şehitler verdiğini belirterek, "Bir çok evladımız bu vatan için canını vermiştir. Bu vatan uğruna şehit olan dedelerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Trabzon Belediyesine ait Trabzon Mehter Takımı konser verirken Mehter Takımının söyledikleri marşlar katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Folklor gösterileri beğeniyle izlenirken tören geçitle sona erdi .
Kaynak: İHA