Bursa Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Bursa'da, 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, 70 kültür etkinliği ve imza gününün düzenleneceği, 600 yazarın okurlarıyla bir araya geleceği "Bursa 11.Kitap Fuarı" kapılarını açtı.

Bursa Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın her yıl olduğu bu yıl da büyük ilgi görmesini beklediklerini” söyledi.

Fuarın kitap satışlarının artmasını sağlayacağını belirten Ersözlü, "Bu yıl da fuara büyük katılım bekliyoruz. Baharın bu ilk günlerinde,Bursa'da bir kitap baharı oluşturmak istiyoruz. 250 binin üzerinde katılım hedefliyoruz. Hatta bu yıl fuara katılım rekoru kırılmasını bekliyoruz" dedi.

Fuarda en çok ilgi gören stantlardan biri elektronik kitap standı oldu. Kaynak Yayın Grubu Dijital Yayın Editörü Gürhan Gülcan, “Elektronik kitap 100 binlerce kitabı bir araya topluyor. Elektronik kitap hem okunup aynı zamanda dinlene bilecek ve okuduğumuz kitabı twitter, facebook üzerinden paylaşma imkanı sağlayacak” dedi.

Fuarda okurlarına kitaplarını imzalayan Destek Yayınevi yazarlarından Erhan Yazıcıoğlu, “Fuara gösterilen ilgi çok hoş. Her yaştan insanın kitap almaya gelmesi, kitap araması, ilgilenmesi çok sevindirici. Kitapsız kalmamak lazım” diye konuştu.

Fuar ilk gününde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Katılımcılar, her yaştan insana hitap eden kitapların bulunduğu stantları dolaştı.

Bu yıl "Kitap Baharı" temasıyla açılan fuar 17 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuarda, Gülten Dayıoğlu,İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Can Dündar, Yekta Kopan, Ece Temelkuran, İpek Ongun,Enver Aysever, Canan Tan, Ahmet Ümit, Cemil Kavukçu, Talha Uğurluel, Necdet Neydim gibi birçok şair, yazar ve bilim insanı vatandaşlarla buluşacak .
Kaynak: İHA