Yeşilay, Pasif Sigara İçiciliğine Karşı Harekete Geçti

Yeşilay, pasif sigara içiciliğine karşı farkındalık uyandırmak için, ‘Benim Servisçim Sigara İçmiyor’ adlı proje başlattı.

Proje kapsamında yola çıkan Yeşilay, araç sürücülerinin çocukların gözleri önünde sigara içmesini ve çocukların pasif içici olmasını engellemeyi hedefliyor.Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul UMUM Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası birlikteliğinde hazırlanan ‘Benim Servisçim Sigara İçmiyor’ adlı projenin tanıtım toplantısı, Sarayburnu’ndaki Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, İl Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, “Bu etkinlik doğrudan doğruyu çocuklarımızı ve gençlerimizi hedef alıyor. Benim Servisçim Sigara İçmiyor ile çocuklarımız her gün karşılarında gören servisçi ağabeylerini doğru örnek olarak alacaktır. Çünkü artık onlar sigara içmeyen servisçiler olacaktır. Ne içeride ne de dışarıda çocukların gözü önünde, bu kötü alışkanlığı göstermeyeceklerdir. İnanıyoruz ki, sigara içenler de tamamen sigarayı bırakacaklar.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, “Bir nefes de sizden olmasın. Sayın Başbakanımızın çok iradi olarak Türkiye’de başlatmış olduğu bu çalışma, Yeşilay tarafından çok büyük kampanyalarla kabul gördü. Büyük bir farkındalık oluşturdu. Bu çalışmalar başka ülkelere de örnek olacaktır.” ifadelerini kullandı.İlköğretim beşinci sınıf öğrencisi Müzeyyen Sancar, sigaranın sağlığa zararlı olduğunu kimsenin sigara içmesini istemediğini söyledi.

Sancar, “İçenler de bırakabilir. Benim babam içiyor sigara. Ona bu projeyi anlatırsam sigarayı bırakabilir belki.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, sigara içenlere, “Sigarayı bırakın. Sigarasız hayat, oh ne rahat” şeklinde uyarılarda bulundu. Daha sonra ilköğretim öğrencileri, servis minibüslerine ‘Benim Servisçim Sigara İçmiyor’ yazılı etiketler yapıştırdı.