Manisa'da Spil Tırmanma Yarışı’nın Protokolü İmzalandı

Manisa Valiliği'nin koordinatörlüğünde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun 9-10 Mart tarihlerinde düzenleyeceği Türkiye Tırmanma Şampiyonası 1. Etap Spil Tırmanma Yarışı’nın protokolü imzalandı.

Manisa'da Spil Tırmanma Yarışı’nın Protokolü İmzalandı
Yarışı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile 251 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu da destekliyor. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, 251 Bin Dev Öğrenci Proje Yürütme Kurulu adına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Reşat Palaz ve öğrenciler katıldı.

İmza protokolünden önce konuşan Vali Vekili Yalınalp, “Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 9-10 Mart tarihleri arasında Spil Milli Parkı'nda, Manisa Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Batı Anadolu Motor Sporları Kulübü tarafından Türkiye Tırmanma Yarışı 1. Etabı yapılacak. İlimizde düzenlenen bu yarışa Manisa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İI Müdürlüğü ile 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Yürütme Kurulu destek veriyor. Spil Tırmanma Yarışı'nın, Manisa ve Spil Dağı tanıtımına büyük katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uçak ise, “9 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Yüzme Kompleksi'nde yarışmaya katılacak araçların teknik kontrolü ile başlayacak olan program, Valilik önünden verilen sembolik start ile devam edecek” diye konuştu.

Batı Anadolu Motor Sporları Kulübü adına konuşan Tezcan Başar da, yarışmaya yaklaşık 20 aracın katılacağını, 9 Mart günü Atatürk Yüzme Kompleksi'nde Türkiye Rally Şampiyonu Volkan Işık ile yarışmaya katılan diğer sporcuların Manisalılar'a bir gösteri sunacağını söyledi.

Konuşmalardan sonra, Vali Vekili Necmettin Yalınalp’in başkanlığında Türkiye Tırmanma Şampiyonası Spil Tırmanma Yarış’ının protokolü imzalandı .
Kaynak: İHA