Gönüllü Hekimler Ücretsiz Diş Tedavisi ve Bakımı Yaptı

Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği üyeleri, Afyonkarahisar’da engelli bireyler ve bilgi evi öğrencilerine ücretsiz diş tedavisi ve bakımı yaptı.

Gönüllü Hekimler Ücretsiz Diş Tedavisi ve Bakımı Yaptı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın davetiyle gelen dernek üyesi hekimler, Necip Fazıl Kısakürek Eğitim ve Kültür Merkezi'nde iki gün süreyle tedavi ve bakım hizmeti verdi. Hizmetlerden 350 kişi yararlandı. Daha önce iki kez gelerek sadece engelli bireylerin diş tedavi ve bakımlarını yapan Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği, bu kez bilgi evi öğrencilerine de hizmet verdi. 2001 yılında başlattıkları bir proje dâhilinde bu hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Türkiye genelinde bu proje ile on binlerce kilometre yol kat ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde engelli çocukların ağız ve diş sağlığını korumaya çalıştıklarını belirten Sabah, “Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın daveti üzerine üçüncü kez Afyonkarahisar'a geldik. Başkanımıza, engelli bireylere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını belirten Sabah, çocuklara dünya standartlarında tedavi uyguladıklarını anlattı. Sabah, “Tedavi sırasında büyük şehirlerdeki diş hekimlerinin birçoğunda olmayan yüksek standartları ve malzemeleri kullanıyoruz. Sadece tedavi ve bakım hizmeti ile kalmıyor hastalarımıza diş fırçalama yöntemlerini de öğretiyoruz.” diye konuştu.

"ZOR OLAN HASTALARI TERCİH ETMELERİ ÇOK ÖNEMLİ" Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da engellilere böyle bir imkanın sunulmasından duyduğu mutlu olduğunu söyledi.

Çoban, Ege Üniversitesi'nden hocaların hafta sonlarını Türkiye'nin çeşitli illerine giderek engelli bireylerin diş tedavisi için geçirdiklerini belirterek, bunun örnek bir davranış olduğunu dile getirdi. Burada engelli bireylere hizmet verilmesinin de oldukça önemli olduğunu ifade eden Çoban, belediyenin bilgi evlerinde ücretsiz üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin de ağız ve diş kontrolünden geçtiğini anlattı. Çoban, emeği geçen herkese teşekkür etti .