Kelkit İlçesinde Yeğenini Av Tüfeğiyle Vurarak Öldürdüğü İddia Edilen Muhtarın Yargılanmasına Başlandı

Kelkit ilçesinde yeğenini av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen muhtarın yargılanmasına başlandı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, maktul Yusuf Polat'ı öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ali Kemal Polat ile müştekiler maktulün babası Hasan, annesi Züleyha, kardeşi Emre ve ağabeyi Yalçın Polat ile sanığın olay sırasında tehdit ettiği ileri sürülen Yaşar Polat katıldı.

Duruşmada sanık avukatı İsmail Taştan ile müşteki avukatı Burak Temren de hazır bulundu.

Sanık Polat, ifadesinde, yeğenlerinin köy arazisine ahır yaptığını ileri sürerek, ''Bunlar köyün arazisine tecavüz ediyordu. Ben de 'burayı size yaptırırsam bana küfür ederler' dedim. Bunun üzerine yeğenlerim bana küfür ederek saldırdı. Olay sırasında Yaşar Polat bizi ayırmadı. Ben yeğenimi vurmadım. Bana saldırdıkları sırada tüfek elimdeydi, o sıra patladı. Ne olduğunu hatırlamıyorum'' dedi.

Maktul Yusuf Polat'ın kardeşi Yalçın Polat, söz konusu yerde iş makinesi ile çalışma yaptıkları sırada amcası Ali Kemal Polat'ın olay yerine geldiğini ifade ederek, ''Bu sırada amcam bize küfür etmeye başladı ve 'size burada yer yaptırmam' dedi.

Aramızda sözlü tartışma çıktı. Kendisi olay yerinden uzaklaşırken 'ben şimdi tüfeği almaya gidiyorum, hepinize soracağım' dedi.

Yaklaşık 15 dakika sonra olay yerine geldi ve kardeşim Yusuf Polat'a doğru ateş etti. Daha sonra ben tüfeği tuttum. Aramızda boğuşma oldu. Tüfek tekrar patladı. Daha sonra Emre ve Yaşar Polat yanımıza geldi'' diye konuştu.

Müştekiler Hasan, Züleyha ve Yaşar Polat sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Sanık avukatı Taştan, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, ifadeleri alınamayan müştekilerin beyanlarının alınması için yazılan talimat yazılarının cevabının beklenmesi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve dosyadaki diğer eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, yazılan talimat yazılarının cevabının beklenmesi ve dosyadaki diğer eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olayın geçmişi-

Kelkit ilçesine bağlı Salördek köyünde, 2 Eylül 2012'de, muhtar Ali Kemal Polat ile yeğeni Yusuf Polat arasında ortak arazi kullanımı konusunda tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine muhtar Polat, yeğenini av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından yakalanan Ali Kemal Polat hakkında hakaret, kasten adam öldürme ve silahla tehdit suçlarından dava açılmıştı.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA