İzmir Dt, ''Budala'' Adlı Oyunu Samsunlu İzleyicilerle Buluşturacak

İzmir Devlet Tiyatrosu , ''Budala'' adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.

Fyodor Dostoyevski'nin yazdığı, Oya Menteşe'nin çevirdiği, Bozkurt Kuruç'un yönettiği ''Budala'' oyununda Mustafa Çolak, Emre Başer, Ümit Dikmen, Cemalettin Çekmece, Arif Yavuz, Doğan Yağcı, Hülya Savaş, Neşe Arat, Yağmur GÖren, Nilgün Öğrük Alkın, Bengi Ebru Atakan, Nurhayat Boz, Serkan Kunter, Türker Alpugan, Pınar Uyanık, Elif Göksüner, Özlem Fidan Kamalıoğlu, Ömer Polat, Ender Şeviker, Gerçek Öner, Çiğdem Kamir, İlker Atatoprak, Ömer Okatan ve Vasfiye Alkar rol alıyor.

Dostoyevski'nin önemli aşk romanlarından Budala'nın kahramanı Mişkin'in hayatını anlatan oyunda, ''İyi olmak gerçekten mümkün müdür yoksa bu budalalık mıdır'' sorusunun yanıtı aranıyor.

Oyun, 2 ve 3 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-1001 Gece Masalları-

Samsun Devlet Opera ve Balesi ise ''1001 Gece Masalları'' adlı bale gösterisini sunacak.

Koreografisini Nugzar Magalashvili'nin hazırladığı, orkestra şefliğini Stefan Baisch ve Tolga Taviş'in yaptığı gösteri, Şah Şehriyar ve güzel karısı Nurida'nın dillere destan aşklarına rağmen, ava meraklı Şah'ın ava gittiği bir gün, yalnızlığını gidermek isteyen Nurida'nın eğlence düzenlemesini, Şah'ın da çiftlerle eğlendiğini görünce çılgına dönerek eşini öldürmesini konu alıyor.

Eser, bugün Büyük Salon'da sahnelenecek.

Aliş ile Maviş adlı müzikli çocuk oyunu da yarın Büyük Salon'da minik sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 1 Nisan Pazartesi günü Lorenzo Castriota'nın şefliğini yaptığı Nisan Konseri ile Samsunlularla buluşacak.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA