Bü’de 'Mem U Zin' Sahnelendi

Dünya Tiyatro Günü’nde Batman Üniversitesi’nde (BÜ) 'Mem u Zin' oyunu sahnelendi.

Bü’de 'Mem U Zin' Sahnelendi
Ahmedi Hani tarafından 17. yüzyılda kaleme alınan ünlü desten Mem u Zin Batmanlılarca yoğun ilgiyle karşılandı. Tiyatro Topluluğu Başkanı Berrin Nuroğlu Çoban tarafından yönetilen oyunda 25 kişi görev aldı. Yaklaşık bir aylık çalışma sonucunda gösterime sunulan oyun bir saat 40 dakika sürdü. O dönemi anlatan kostümler de ilgi çekerken, oyun Nevruz ateşiyle başladı.

Oyun sahnesinde halk oyunlarıyla Nevruz canlandırılırken, kına gecesi sahnesi de ilgi çekti. Oyunun bölgeyi temsil etmesi ve bölgeyi anlatan bir oyun olduğu için seçildiğini paylaşan Tiyatro Topluluk Başkanı Berrin Nuroğlu Çoban, "Amacımız bölgenin kültürünü bir oyunda anlatmak. Mem u Zin bölgenin destanı ve şuana kadar hiçbir üniversite bu oyunu sergilemedi, bizler de bölgenin kültürünü anlatan destanı yeniden kurgulayarak öğrencilerimizle anlattık" dedi.

Oyun sonunda üniversite Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Manap oyunculara çiçek vererek, oyunda göstermiş oldukları performans dolayısıyla oyuncuları tebrik etti .
Kaynak: İHA