Afyonkarahisar'da Süt Toplayıcılarına ''Hijyen Eğitimi''

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 145 çiğ süt toplayıcısına, ''hijyen eğitimi'' verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı yazılı açıklamada, çiğ sütün toplanması ve nakliyesi konularında süt toplayıcılarına hijyen eğitiminin verildiğini belirtti.

Üretilen sütlerinin onaylı süt toplama merkezlerine taşınması, muhafazasıyla bu merkezlerden onaylı süt işleme tesislerine nakli sırasında yaşanan aksaklıklara bir çözüm getirmek üzere il müdürlüğünün yoğun bir çalışma başlattığını ifade eden Arap, şunları kaydetti:

''Bu kararın ilk adımı olan çiğ süt toplayıcı araçların kayıt altına alınması ve bu araçların kullanıcılarına eğitim verilmesi çalışmaları 25-29 Mart tarihlerinde sırasıyla merkez ilçe, Dinar, Sandıklı, Bolvadin ve Çay olmak üzere toplam 5 ilçe merkezinde gerçekleştirilecek. Çevre ilçelerden katılımcılar da bu eğitimlere başvurabilecek. Bu kapsamda il müdürlüğümüzce eğitimlerin ilki merkez ilçede gerçekleştirildi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü, süt çalışma gurubu tarafından verilen eğitime Merkez, İhsaniye, Şuhut, İscehisar ve Bayat ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 145 süt toplayıcısı katıldı.

''

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA