Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener: Vicdanen Rahatım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, hazırlanan Uludere raporu ile ilgili vicdanen rahat olduğunu söyledi.

Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener: Vicdanen Rahatım
Uludere taslak raporu, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda kabul edildi. Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener, “Elimizdeki bilgi ve belgelerle hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Vicdanen rahatım. Bu hususta herkesi temin ederim. Bir şeyi saklamak, gizlemek, üstünü örtmek çabamız olmadı. Şu sürece uygun mu, bu sürece uygun mu? Böyle bir değerlendirmemiz de yok. Çünkü bahsettiğiniz süreçler yeni başlayan süreçler.” dedi.

AK Parti grubu ya da hükümetten rapor yazımı sürecinde herhangi bir yönlendirmeye maruz kalmadıklarını vurgulayan Şener, “Bazı sloganların arkasına sığınılarak raporun karartılmaya çalışıldığı kanaatindeyim. Biz elimizdeki bilgi ve belgelerle bir kasıt belgesine rastlamadık. Ama teknik kısımda, ayrıntıda, sınırda bekleyen kaçakçıların neden bu kadar süre beklediği, yakın tehlike yokken neden operasyon yapıldığına dair birçok ayrıntı mevcut. Tarih önünde tabi ki hepimiz hesap vereceğiz. Siyasi sorumluluk taşıyan fertleriz. Ben şu rahatlık ve huzur içindeyim. Hazırlanan muhalefet şerhlerini dikkatlice okudum. Bizim söylediklerimizin ötesinde, delile dayanmayan bir takım suçlamalar var ama biz sorumluluk sahibi insanlarız. Ömrü suç ile geçmiş insanlar için bile bir fiil ile ilgili bir isnatta bulunmak cesaret işidir. Kaldı ki biz sorgulanabilir bir devlete doğru evrilirken böyle bir şeyi saklamak, gizlemek niyeti arzusu içinde olamayız. Bu bir fotoğraftır.' ifadelerini kullandı.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ise raporun ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na da gönderileceğini aktardı.