Meyve Üreticilerine Budama Kursu

Karaman'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafında Taşeli bölgesinde bulunan meyve üreticilerine budama kursu verildi.

Meyve Üreticilerine Budama Kursu
Verilen kursla ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Karaman’da tarımsal arazi varlığı kısıtlı olan ve geçimini tarım ve hayvancılıktan temin eden Taşeli bölgesindeki köylerde tarımsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi için projeler hazırlayarak uygulamaya koyduklarını söyledi.

Öztiryaki, "Bu projelerimiz ile çiftçilerimize alternatif gelir kaynakları sunmaktayız ve bunlar arasında meyveciliğin öne çıktığını görmekteyiz. İlimizin tarımsal yapısı incelendiğinde hedef alınan köylerimizde iklim ve toprak koşullarının meyve yetiştiriciliğine çok uygun olduğu görülmektedir. Bu kapsamda Karaman’ın Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde büyük bir ekonomik öneme sahip kiraz ve ceviz yetiştiriciliğinde budama, sulama, gübreleme ve ilaçlama tekniklerinin üreticilerimiz ve personelimiz tarafından daha bilinçli ve tekniğine uygun yapılmasının sağlanması için bir dizi eğitim düzenledik" dedi

Kaynak: İHA