Mardin Valiliği Açıklaması

Mazıdağı ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Y.Y'nin, gözaltındayken 2 aylık bebeğini düşürdüğü iddialarının asılsız olduğu bildirildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Y.Y. ile ilgili olarak, internetten ve bazı yayın organlarından gerçekle ilgisi olmayan, yanıltıcı ve kışkırtıcı bazı haberlerin kasıtlı olarak yapıldığı belirtildi.

Mazıdağı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Y.Y'nin tanzim edilen tahkikat evrakıyla sevk edildiği Mazıdağı Sulh Ceza Mahkemesi'nce 8 Mart'ta tutuklanarak aynı gün Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, maksatlı yayın yapan bazı yayın organlarında ''Y.Y isimli şahsın gözaltına alındığında 2 aylık hamile olduğu ve gözaltında bulunduğu sürede işkence görmesi Sonucu düşük yaptığı'' ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.

İddiaların asılsız olduğu, Y.Y'nin gözaltında iken daha önce düşük yaptığını ve bu nedenle kanaması olduğunu belirtmesi üzerine 6 Mart'ta Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevki sağlanarak tedavisinin yaptırıldığı, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nce düzenlenen doktor raporunda, 3 gün önce düşük saptandığı ve gerekli tedavinin verildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''8 Mart 2013'te gözaltında bulunduğu ve gözaltından çıkışında Mardin Devlet Hastanesi'nce tanzim edilen doktor raporlarında, darp izine rastlanılmadığı, belirtilmiştir. Ayrıca Y.Y. isimli şahsa 7 Mart 2013'te ilimize denk devlet hastanesince bahse konu şahsın 07.02.2013 saat: 13.00'ten itibaren aralıklı olarak saat: 17.00'ye kadar adını bilmediği doğum kontrol hapını, 4 haftalık gebeliğini Sonlandırmak için içtiğini beyan ederek devlet hastanesine başvurduğu, yapılan fiziki muayenede 'bilinci açıktır, genel durum iyi, gözlem altına alındı' şeklinde doktor raporunun düzenlendiği, Y.Y isimli şahsa yapılan testlerin neticesinde ise, birden fazla ilaç ve diğer psikoaktif madde kullanımına bağlı akut zehirlenme teşhisinin konulduğu anlaşılmıştır.

Bahse konu şahıs hakkında yine denk devlet hastanesince gözaltına alınmadan önceki bir tarihte yani 04.03.2013 tarihinde tanzim edilen doktor raporunda, 'kanama şikayetiyle başvurduğu ve düşük yapmış olduğu değerlendirilerek tedavisine başlandığı' belirtilmiştir.''

Açıklamada, Y.Y'nin gözaltına alındığı 5 Mart'tan yaklaşık 1 ay kadar önce ilaç almak suretiyle kendi isteğiyle gebeliğine Son vermek istediği ve gözaltına alınmadan önce düşük yaptığı tanzim edilen doktor raporlarından tartışmaya yer bırakmayacak şekilde anlaşıldığı kaydedildi.

Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA