Neçirvan Barzani'den 'çözüm Sürecine' İlişkin Açıklama

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Öcalan'ın sunduğu mektubu desteklemekteyiz, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sergilenen tavır da takdire şayandır.

Umudumuz o ki başlayan bu süreç Türkiye bütünlüğü içinde olacaktır" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet, BDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Barzani ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. BDP'lilerin Nevruz'unu kutlamak için ziyarette bulunduklarını belirten Barzani, bu ziyarette barış desteklerini vurguladıklarını söyledi.

Barzani, "Türkiye'de barış yönünde atılan adımlardan duyduğumuz sevinci dile getirdik. Öcalan'ın sunduğu mektubu desteklemekteyiz. Ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sergilenen tavır da takdire şayandır. Umudumuz o ki, başlayan bu süreç Türkiye bütünlüğü içinde olacaktır" dedi.

BDP Eş Başkanı Demirtaş ise "Barış arayışının güçlü olduğunu bu dönemde Barzani'nin ziyareti önemli. Barış sürecine verdikleri desteği biliyoruz. Bundan sonraki aşamalarda da sürecin sağlıklı yürümesi Kürt ve Türklerin barış içinde yaşamaları için katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Bütün halkımız adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Demirtaş, sağlık durumu kötü olan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti

Kaynak: İHA