Kamudaki Kılık Kıyafet Yönetmeliğine Tepki

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için topladıkları imzaların, toplumsal mutabakatın bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kamudaki Kılık Kıyafet Yönetmeliğine Tepki
Hükümetten, topladıkları 12 milyon 300 bin dilekçeyi işleme koymasını beklediklerini dile getiren Sofuoğlu, "Bilimsellikte özgürlüğe karşı çıkmak yoktur. ‘yönetmeliği tanımıyoruz’ deyince suç işlediğimizi düşünenler varsa, Anayasa’ya aykırı yönetmeliği tanımamak suç değil, erdemdir. Bu bir başkaldırı değildir, baş eğmemek, boyun eğmemektir. Onlarca yıldır erkekler için bir şapka kanunu var ama buna uyan yok. Biz evrensel hukuka, Anayasa’ya ve yasalara uygun bir eylem başlattık" şeklinde konuştu.

Sahibi oldukları ideolojinin temsilcilerinden korktukları için yasakları savunmak zorunda kalan sendika ve konfederasyonlar olduğunu da sözlerine ekleyen Sofuoğlu, "Topladığımız imzalar, toplumsal mutabakatı ortaya koymuştur. İmzalarımızı teslim ederken, 18 Mart'a kadar süre vermiştik. Bu tarihe kadar darbe dönemi yönetmelik kaldırılmadığı için Memur-Sen ve bağlı sendikalarımız olarak 18 Mart'tan itibaren işyerlerimize serbest kıyafetle gitme kararı aldık. Bu, Memur-Sen'in eylemidir. Ancak gördük ki, diğer konfederasyonların üyeleri de bizim kampanyamıza katıldılar. Doğrunun yanında yer alanları tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'de sendikacılığın yıllarca kutsal ve derin devlet ile güce yanaşmalık şeklinde gerçekleştiğini, Memur-Sen'in bu anlayışı değiştirdiğini söyleyen Sofuoğlu, değerler sendikacılığı yaptıklarını kaydederek, "Memur-Sen olarak özelde kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini, genelde ise haksızlığa uğrayan, mağdur edilen herkesin sözcülüğünü yapmak ve yardımına koşmak için sendikacılık yapıyoruz. Bu, bizim değerlerimizin gereğidir. Arakanlı Müslümanlar orada zulüm altında inlerken, biz buna kayıtsız kalamayız. İsrail tankları Filistinli çocukları, Amerikalı Rachel Corrie'i ezerken buna sessiz kalamayız. Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin feryadını duymamazlıktan, Somalili kardeşlerimizin susuzluklarını görmemezlikten gelemeyiz. Yangınından kaçanların ülkemize sığındığı Suriye'ye duyarsız olamayız" diye konuştu.

Kaynak: İHA