Vali Hizmet Götürdü, Öğretmen Başbakan'a Teşekkür Etti

Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Doğanlı Köyü'nde bir öğretmen okulda sıralarının çok eski olduğunu ve çocukların ayakkabı ile montu olmadığını belirten bir mektup yazarak Vali Hüseyin Avni Coş'a gönderdi.

Vali Hizmet Götürdü, Öğretmen Başbakan'a Teşekkür Etti
Vali Coş köye sıra ve kıyafet gönderince öğretmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mail atarak, "Böyle anlayışlı ve hizmet ehli insanları başımıza getirdiğiniz için en çok size teşekkür ederim" yazdı.

Adana'nın en kuzeyinde 200 kilometre uzağındaki Tufanbeyli ilçesine bağlı Doğanlı köyünde öğretmenlik yapan Fatih Dural, Adana'nın ilçesi olmasına rağmen kışları çok soğuk olduğunu, çoğu öğrencinin fakirlikten montu ve botu olmadığını, çocukların çok zor durumda olduğunu, ayrıca sınıflardaki sıralarında çok kötü kullanılmaz halde olduğunu gördü

Özellikle fakir çocukların naylon ayakkabı ve üstlerinde mont olmadan okula gelmelerine vicdanı el vermeyen öğretmen bir süre sonra bu duruma dayanamayarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'e köydeki çocukların ve sınıfların durumunu anlatan bir mektup yazdı. Mektubun valiye ulaşması üzerine Coş, Selamet ile görüşerek okula gidilmesi ve durumunan tespit edilmesi emrini verdi. Bunun üzerine Adana'ya 200 kilometre uzaklıktaki okula giden Selamet, öğretmenin anlattıklarını incelelip valiye rapor verdi. Rapordan sonra Vali Coş, okula hemen ihtiyaç kadar mont, bot ve sıra gönderdi. Bu duruma çok sevinen çocuklar yeni sıralarına sınfalarına kendileri taşırken, bot ve montlarını da giyerek üşümeden okula gitmeye başladı.

Öğrenciler sınıfta dövizlerle vali ve milli eğitim müdürüne teşekkür etti.

Öğretmen ise öğrenci ve okulu düşünen vali ve milli eğitim müdürü atadığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a BİMER'den mail atarak şunları yazdı: "Sayın Başbakanım, ben Adana ili Tufanbeyli ilçesinin Doğanlı Köyü bünyesinde bulunan Doğanlı İlköğretim Okulu müdür vekiliyim. Biz 12 öğretmenli bir köy okuluyuz. Adana sınırlarında olmasına rağmen tamamen sert bir iklimi olan bir köydeyiz. Daha doğrusu Adana'nın en kuzey ucundayız. 200 kilometre mesafeyle Adanaya en uzak yerleşim yeriyiz. Ancak ben bu yazıyı bu durumlardan şikayet etmek için değil, tam tersi bizi bu zorluklar içerisinde yalnız bırakmayan, bizim varlığımızdan haberdar olan ve bizden yardım ve desteğini hiç esirgemeyen Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş ve Adana Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Ali Selamet'e bir teşekkür yazısıdır. Sayın valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz sayesinde okulumuz bulunan çocuklarımızın hepsi artık bir mont ve bir bot sahibi oldular. Keşke sizde çocukların o kara lastik ayakkabının yerine bot giydiği zaman yüzlerindeki gülümseme ve mutluluğu görebilseydiniz. Artık çocuklar üşümeden ve ayakları ıslanmadan okula geliyolar. Bu yardım ve destekler sağlanırken bizlerden bir an olsun desteğini esirgemeyen milli eğitim çalışanı Bestami Öztürk'e teşekkürü bir borç biliriz. Aynı şekilde sayın valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz okulumuzdaki eksikliklere ve derslik ihtiyaç taleplerimize kayıtsız kalmadılar. En kısa zamanda sorunlarımızın çözüleceği sözünü verdiler. Böyle anlayışlı ve hizmet ehli insanları başımıza getirdiğiniz için en çok size teşekkür eder, esenlikler dilerim. "
Kaynak: İHA