Gaziantep’te ‘örnek İnsan Hz. Peygamber (s.a.v)’ Konulu Konferans

Gaziantep’in Araban ilçesinde Gül Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÜLDER) tarafından ‘Örnek İnsan Hz.

Gaziantep’te  ‘örnek İnsan Hz. Peygamber (s.a.v)’ Konulu Konferans
Peygamber (s.a.v)’ konferans düzenlendi.

GÜLDER tarafından Araban Kaymakamlığı Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Örnek İnsan Hz. Peygamber (s.a.v)’ konulu konferansa Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Ak Parti İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu, Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, GÜLDER Başkanı Seçkin Koca ile dernek yöneticileri, ilçedeki bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı Gaziantep Gatem Camii İmam-Hatip’i Arif Elmascı’nın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Peygamber efendimizi anlamak, onu örnek almak, çocuklarımıza anlatmak temasını işledi. Peygamber efendimiz zamanında yaşayan yüz bin sahabeden yirmi bininin mezarının Medine’de olduğunu diğer seksen bin sahabenin de Peygamber efendimizi anlatmak için dünyanın değişik bölgelerine dağıldığını ve mezarlarının dünyanın değişik bölgelerde olduğunu söyledi.

Konferans sonunda İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Prof. Dr. Ali Akpınar’a ilçeyi ziyareti ve konferansa katıldığı için el işlemeli bakır tepsi hediye etti.

Konferansa aileleriyle birlikte katılan Arabanlı vatandaşlar, GÜLDER Başkanı Seçkin Koca ve yöneticilerine organizasyondan dolayı teşekkür etti .
Kaynak: İHA