Vatadaşlar Hastalıklar Konusunda Bilgilendirildi

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vatadaşlar Hastalıklar Konusunda Bilgilendirildi
İlçeye bağlı Kenanbeyobası köyünde yöre halkıyla bir araya gelen Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ve diğer ilgililerle birlikte geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Yöre halkının düzenlen toplantıya yoğun katılım sağladığı kakyededildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale genelinde görülen çeşitli hayvan hastalıklarıyla mücadelenin sürdürüldüğünü belirtti.

İl Müdürü Kırbaş "İlimizde olabilecek hayvan hastalıklarına yönelik tedbirlerimizi almış durumdayız. Brucella, şap ve kuduz gibi hastalıkların önlenmesine yönelik aşılama çalışmaları devam etmektedir. İl genelinde ilk olarak Balışeyh ilçesine bağlı Kenanbeyobası köyünde yapılan bu bilgilendirme toplantısı diğer ilçelerde ve köylerde de düzenlenecektir. Bu tür toplantılar sayesinde vatandaşlarımız sorunlarını birebir bizlere iletme imkanı sayesinde birçok olumsuzlukların önüne geçilmektedir” dedi.

Bilgilendirme toplantısında Uzman Veteriner Hekim Serkan Şengül tarafından hayvanlarda görülen ve insanlara bulaşan, yöre hayvancılığı için önemli ekonomik kayıp meydana getiren hastalıklar konusunda çeşitli bilgiler aktarıldı. Brucella hastalığı tespit edilen hayvanların zorunlu kesime gönderildiğini ve sahiplerine hayvan bedelinin yüzde 90’nın devlet tarafından ödendiği bilgisi de söylendi. Ayrıca Dr. Yusuf Yılmaz'da hayvanlarda görülen bazı hastalıkların insanlarda görülen belirtileri ve korunma yolları hakkında çeşitli bilgilendirilmelerde bulundu.

Toplantı sonunda hayvan yetiştiricilerinin yaşadıkları çeşitli sorunlara dair merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından düzenlen toplantı sona erdi .
Kaynak: İHA