Tatvan’da ‘huzur’ Toplantısı

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı tarafından ilçedeki sorunlar ve sorunların çözüm yollarının bulunması amacıyla ‘Huzur’ toplantısı düzenlendi.

Tatvan’da ‘huzur’ Toplantısı
İlçedeki 22 mahalleyi kapsayacak ve periyodik aralıklarla devam edecek olan toplantının ilki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda Tuğ, Yeni, Hidayet ve Karataş mahallelerinin sorunları masaya yatırılarak çözümü için fikir alışverişinde bulunuldu. Yapılan toplantıda genel sorunların yanında özellikle gençlerin sorunları dile getirilerek, uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçilmesi için izlenecek yollarla ilgili konular üzerinde duruldu. Toplantıda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, yapılan toplantıda mahalle muhtarların, mahalle esnaflarının ve okul öğrenci temsilcilerinin istekleri, önerileri, sorunları ve çözüm yolları görüşüldü. Sorunların giderilebilmesi için birlikte çalışmanın daha faydalı olacağı yönünde kararlar alındığını ifade eden Kaymakam Erkan, sorunların nasıl giderileceğine dair kurum amirlerinden bilgi isteyerek özellikle okullardaki aydınlatma sorunu ve kamera sistemi eksikliği konusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak bir çalışma yapmasını istedi.

Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer ise, hırsızlık gibi olayların önüne geçilebilmesi için emniyet ile vatandaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların herhangi bir olumsuz olayla karşılaştıklarında hemen 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi vermeleri gerektiğini belirten Başer, olayları ancak bu şekilde aşabileceklerini, ayrıca en yakın zamanda ilçeye MOBESE sisteminin kurularak faaliyete geçirileceğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar da, ilçede faaliyet gösteren okulların yetersiz olduğunu, bu konuyla ilgili olarak 3 adet okul yapma planlarının olduğunu, okul yapımı için arazilerin alınması konusunda çalışmaların devam ettiğini, okullardaki eksik malzeme konusunda bilgiler alıp değerlendirme yapacağını söyledi.

Belediye Başkanvekili Necmettin Özel ise, ilçedeki çöp sorununun çözümü için belediye ile vatandaşın birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaparak, vatandaşların çöplerini belediyenin belirlediği yerlere koymalarını gerektiğini ifade etti.

Özel, ayrıca kaldırımlara kurulan seyyar tezgahlar ve büyük marketlerin manav reyonlarını kaldırmaya yönelik çalışmaların yapıldığını açıkladı.

İlçe Müftüsü Sebhetullah Kızılşah da, sorunların çözümü adına sadece kurumlarla değil toplumla birlikte hareket etmenin önemine değindi .
Kaynak: İHA