Mısırda Rekolte Muamması Çözüldü

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, mısır üretiminde uzun süredir tartışma konusu olan rekolte muammasının çözüme kavuştuğunu bildirdi.

Mısırda Rekolte Muamması Çözüldü
Manisa’nın Saruhanlı İlçesine gelen Aydemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek ve bazı partililerle birlikte Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur’u ziyaret etti. Milletvekili Aydemir, burada yaptığı konuşmada Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) bir süre önce mısır üretiminde dekar başına ortalama 900 kilogram verim alındığını açıkladığını anımsattı.

Üretimde dekar başına elde edilen verime göre devletten prim desteği alan üreticilerin bu rakamı düşük bulduğunu ve olayının uzun süredir tartışmalara neden olduğunu ifade eden Aydemir, şöyle dedi: “TÜİK, ülke genelinde mısır üretiminde dekar başına 900 kilogram verim elde edildiğini tespit etmiş. Ancak üreticilerimiz 1 dekar araziden ne kadar fazla ürün elde ederse o kadar prim desteği alıyor. Üreticilerin ifadesine göre yöremizde 1 dekar mısırdan bin 200 ile bin 500 dekar civarında verim alınıyor. Bu noktada bir muamma oluşmuştu. Bundan dolayı çeşitli tartışmalar gündeme geldi. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, 'TÜİK’in açıklamış olduğu bu rakamlar bizi bağlamaz. Biz il ve ilçelerdeki müdürlüklerimizle irtibata geçerek, çiftimizi mağdur etmeden desteklemelerimize devam edeceğiz’ diye beyanda bulundu. Sözleşme formlarında dekar başına 900 kilogram yazıyordu. Biz o formlardaki 900 kilogramı kaldırdık, Bakanlığın açıklayacağı rakamı bekliyoruz. Vatandaşımız rahat olsun. Üretici 900 kilograma bakıp ta, bu yılki primimiz 900 kilogram üzerinden olacak, dolayısıyla daha az prim alacağız diye endişe etmesin.” Başkan Okur ise, müjdeli haberinden dolayı Milletvekili Aydemir’e teşekkür etti .
Kaynak: İHA