Saldırıda Ağabeyini Kaybeden Hasan Yaldız'dan Açıklama

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail askerlerinin saldırısında hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın kardeşi Hasan Yaldız, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, ''Şehit ailesi olarak bizim birinci önceliğimiz Filistin'e uygulanan ambargonun koşulsuz olarak kaldırılmasıdır'' dedi.

Yaldız, İHH Adıyaman Şubesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, özür ve tazminatın kendileri için ikinci planda olduğunu söyledi.

Şu anda devam eden bir mahkemenin olduğunu anımsatan Yaldız, ''Orada suç işleyen askerler ne olacak- Daha bu soruların cevabı verilmedi. Sadece bir özür ve tazminat konuşuluyor. Bizim taleplerimiz öncelikli olarak devam eden yargılamanın biran önce sonlanmasıdır'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''İsrail'in özür ve tazminat ödemeyi kabul etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz-'' şeklindeki sorusu üzerine Yaldız, şunları kaydetti:

''Hükümet bu konuda çok başarılı bir çalışma yaptı. Bizler de hükümetin verdiği beyanlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Şehit ailesi olarak birinci önceliğimiz Filistin'e uygulanan ambargonun koşulsuz olarak kaldırılmasıdır. Kudüs'teki Mescid-i Aksa işgal altında. Bunlar giderilmediği müddetçe bizim burada konuşmalarımız boş. Sadece Gazze'de değil, Batı Şeria'da, Ramallah'da uygulanan zulüm var. Bunlar kalktıktan sonra özür ve tazminata bakacağız.''
Kaynak: AA