Yıkar: Bir Mümin, İrmak Tv’de Hayatındaki İhtiyaçların Karşılığını Bulabilecek

Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk program ile yayın hayatına ‘merhaba’ diyen Irmak Televizyonu için değerlendirmede bulundu.

Yıkar, “Irmak TV sabah ilk uyandığınız andan akşam yatana kadar bir müminin hayatında ihtiyacı olabilecek ve televizyonda karşılığını bulabilecek pek çok mesajı verecek. Irmak TV, televizyon izleyicisinin beklentilerine karşılık verecektir.” dedi.

Irmak Televizyonu’nun yayın hayatına başlaması münasebetiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen gecede sanat, medya ve siyaset dünyasından pek çok isim buluştu. Türkiye’de televizyonculuğun her geçen gün farklı boyutlara ulaştığını belirten Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, “Irmak TV, Türkiye’deki pek çok insanın beklentilerini karşılayacak yayın yapacak. Yayıncılık biraz daha tematik yayınlara doğru kayıyor. Irmak TV, bir müminin 24 saatini geçirirken, televizyon ekranına baktığı zaman kendi beklentilerini karşılayabilecek, önemli bir yayın akışına sahip. Bundan sonra Irmak TV, televizyon izleyicisinin beklentilerine karşılık verecektir.” diye konuştu.

Türkiye’nin dünya standartlarında yayın yapmaya başlayan ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Yıkar, “Türkiye’de çok çeşitli tematik, belgesel ve haber kanalları var. Türkiye’de televizyon seyretme oranı çok yüksek.” ifadelerini kullandı.

KORUCU: ÇOK GÜÇLÜ BİR TALEP IRMAK TV PROJESİNİ ZORUNLU HALE GETİRDİ

Irmak Televizyonu’nun büyük bir heyecanla ortaya çıktığını dile getiren Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, “Medyada yeni bir yayın organı ortaya çıkarken, heyecan aynı zamanda riski beraberinde getirir. Türkiye’de gazete ve dergi kurmak kolay değil. Türkiye’de radyo ve televizyon projesi uzun soluklu olmuyor. Birçok kanal ve radyo kendisine yelpazede yer bulamadığı için çekilmek zorunda kalıyor. Irmak TV tam tersi bir süreçten doğdu. Bir arz oluşturulup, sonra bu arzın talebi ortaya çıkarılmaya çalışılmadı. Tam tersi çok güçlü bir talep, Irmak TV’yi aslında mecbur bıraktı. Irmak TV projesini zorunlu hale getirdi. Bu aslında bir avantaj. Irmak TV kendisine yer edinmek zorunda kalmayacak. Öyle bir mücadelenin içerisinde olmayacak. Ama bu güçlü beklentiyi karşılayabilmek büyük bir risk. Bu görevi üstlenen arkadaşları yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.

AHMET TURAN ALKAN: DİNİ YAYINLARDA TÜRKİYE’NİN ORTA YOLA İHTİYACI VAR

Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan ise şöyle konuştu: “Yayının, tabiatın uyanmaya başladığı bahar ayında olması ayrı bir bereket nişanesi. Dini yayınlarda Türkiye’nin bir orta yola ihtiyacı var. Çünkü yayın bolluğu bazı noktalarda kötüye yorumlanan uygulamalara sahne oldu. Orta yolu temsil eden, peygamber ahlakını temsil eden yol göstericilere ihtiyaç var. İnşallah Irmak Televizyonu bu açığı kapatacaktır. "