Sağlık Ocaklarından Çanta Çalan Çift Yakalandı

Bursa’da, sağlık ocaklarını gezip personelin çantasını çaldıkları iddia edilen çift yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçen pazartesi günü Çırpan Mahallesi Çarşamba Sağlık Ocağı'ndaki çalışanların giyinme odasına giren Y.K. (30) isimil kadın, içerideki 3 çantayı alarak kaçmaya çalıştı. Sağlık ocağında görevli laborant, şüpheliyi dışarı çıkmak üzereyken fark ederek kolundan yakaladı. Elindeki çantaları atan kadın kaçmaya başladı.

Zanlının peşinden laborant ve hastane personeli ile birlikte koşan şüphelinin eşi H.K. (30), "Abla ben yakalarım, siz merak etmeyin" diyerek kalabalığı oyaladı ancak bir süre sonra kadın hırsız ve peşinden koşan kimliği belirsiz kişi kayıplara karıştı

Olaydan yarım saat sonra bu kez Elmasbahçeler Mahallesi'ndeki Sağlık Ocağı'na giren kadın, bu kez çay ocağında görevli Yıldız K.'nin içerisinde 20 adet çeyrek altın bulunan çantasını alarak kayıplara karıştı.

Yarım saat arayla iki ayrı sağlık ocağında meydana gelen hırsızlık olayları üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler, sağlık ocakları ve çevredeki binaların güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek zanlıların eşkalini belirledi

Daha evvel de haklarında defalarca hırsızlık suçundan işlem yapılan Y.K. ile eşi H.K. gözaltına alındı. Zanlıların evinde yapılan aramalarda ise suçun işlendiği gün üstlerinde bulunan kıyafetler ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edilen zanlılardan Y.K. tutuklanırken, H.K. ise serbest bırakıldı .
Kaynak: İHA