Kırıkkale'de Okul Kantinleri Denetleniyor

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, ''Çiftlikten Çatala Gıda Güvenilirliği'' yaklaşımı ile tüketicinin korunması ve tüketiciye güvenilir gıda arzının bakanlığın temel politikası olduğunu bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, bu kapsamda, öğrencilere güvenilir gıda sunulması ve korunmasının da bakanlığın yetki ve sorumluluğunda olduğunu belirterek, bu nedenle; 2012-2013 eğitim öğretim döneminde Kırıkkale sınırları dahilinde eğitim veren okullar ile yaz okulları ve kamplarda bulunan kantin ve yemekhaneler müdürlüğün Gıda ve Yem Şubesi Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuata uygunluğunun kontrolünü yapmak amacıyla denetimlere devam ettiğini kaydetti.

Kırbaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu Kapsamda 2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilimizde bulunan okullarda bakanlığımızın programı kapsamında 45 okul kantini denetimi, 12 okul yemekhane denetimi yapılarak asgari teknik ve hijyenik şartları yerine getirmesi sağlanmıştır. Okul idaresi, okul kantini yetkilisine ve çalışanlarına gerekli hijyenle ilgili detaylı bilgiler ve bakanlığımızın, ''Alo Gıda 174 Hattı'' ile ilgili bilgi verilmiştir. Tespit edilen eksiklikler işletmeye bir rapor halinde bildirilip eksikliklerin tamamlanması için ilgili kantin işletmecilerine süre verilmiştir eksiklikler giderilmediği takdirde 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir. Bugüne kadar yapılan denetimlerde idari yaptırım cezai müeyyide uygulanmasını gerektiren bir durumla karşılaşılmamıştır.''

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA