Diyarbakır'daki Nevruz'da Barış Rüzgarları Esti

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında barış havası esiyor.

Diyarbakır'daki Nevruz'da Barış Rüzgarları Esti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Nevruz barışın ve kardeşliğin tecellisi olmasını istedi. YÜZLERİ MASKELİ GRUPTAN İLGİNÇ KONUŞMABDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün konuşmasının ardından sahneye yüzü kapalı 7-8 kişi çıkıp PKK'yı temsil eden bayrak ve flamaları açtı. Yüzleri kapalı şekilde bir konuşma yapan bu kişiler şunları söyledi: " Bu tarihi süreçte biz AK Parti'ye ve Türkiye inanmıyoruz, Kürdistan hareketi PKK'ya inanıyoruz. Ancak bir kez daha AK Parti devleti Osmanlı Devleti gibi tasfiye planı içinde. Barıştan bahseden askeri operasyonları sürdürüyor. Erdoğan diyor ki 'PKK'lılar sınır dışı olsunlar biz bir şeyler yapacağı. Biz diyoruz ki bu topraklar bizimdir ve vatanımızdır. Biz AK Parti devletini uyarıyoruz bu süreçte AK Parti oyun oynamasın. Yoksa bilsinler ki savaşımız görecekler. dostumuz da düşmanımız da. Başkan Apo hemen özgür olmalıdır. Yoksa daha fazla daha mücadele daha fazla savaştır. Onun için diyoruz ki söyle başkan Apo. Başkansız hayat olmaz.Yaşasın PKK ve Başkan Apo."BAYDEMİR: NEVRUZ BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN TECELLİSİ OLSUN Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise "Ey yerin göğün sahibi Allahım sana şükürler olsun Diyarbakır özgürlüğe doğru ilerliyor. Nevruzunuz kutlu olsun. Seyit Rıza'dan Mazlum Doğan'a bugüne kadar kimin emeği özgürlük mücadelesinde geçmişse onun önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.

Nevruz alanında barışın başkentinden Suriye'ye, İran, Irak'a selam gönderdiğini belirten Baydemir, Nevruz'un aydınlık ve güzellik olduğunu kaydetti.

Baydemir, Suriye'deki Kürt bölgesindeki PYD'nin başkanı Müslim Salih'e, Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye de selam gönderdi. Baydemir, " Bu Nevruz barışın ve kardeşliğin tecellisinin Nevruzu olsun. Özgürlük mücadelesinde yolunuz açık olsun." dedi.

Kobani Meclis Üyesi Ayşe Delila, yaptığı konuşmada Kürtlerin birliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Bu yıl ki Nevruz'u gazetecilerden Cemal Uşşak, Sedat Ergin, Aslı Aydıntaşbaş, Can Dündar, Mete Çubukçu, Ezgi Başaran, Hüseyin Yayman, Banu Güven, Mehmet Altan ve Ayşegül Doğan gibi isimler de takip etti.
Karadeniz Niyazi Koyuncu sahne aldı.