Ziraat Odası Başkanı Toprak Açıklaması

Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, don olayından dolayı bu yıl üzüm rekoltesinde düşüş yaşanabileceğini belirtti.

Ziraat Odası Meclis Başkanı Yılmaz Kıymaz ve ziraat mühendisleriyle birlikte ilçede ve ilçeye bağlı köylerde don nedeniyle hasar tespit çalışması yapan Toprak, üzüm bağlarının yeni ''göz açtığı'' sırada yaşanan zirai don olayının çiftçileri mağdur ettiğini dile getirdi.

Toprak şöyle konuştu:

''Salihli'deki bağlarımızın yaklaşık yüzde 60'ında taban kesimlerinde don olayının meydana gelmesinden dolayı hasar mevcut. İlçemize bağlı Taytan, Çavlu, Yeşilova, Mevlütlü, Torunlu, Yeşilkavak, Kemerdamları, Poyrazdamları gibi ovadaki bağlarda hasar var. Hasar oranı bölgelere göre farklılık göstermektedir. Özellikle Gediz Çayı'nın etrafındaki bağlarda hasarımız fazla. Hasar bazı bağlarda yüzde 20 iken bazılarında yüzde 80'e ulaşmaktadır. Esas hasarımız ürün hasat verdiğinde ortaya çıkacaktır o yüzden şu anda net bir şey söylemek yanlış olur. Ancak şu an itibari ile baktığımızda uyanan birçok gözde hasar oldukça fazla görülüyor. Bu yıl üzüm rekoltesinde düşüş yaşanacağını düşünüyoruz.''

Muhabir: Çetin Karabıyık

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA