Yaşlılara Saygı Haftasını Ağaç Dikerek Kutladılar

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında Çorlu Huzurevi'nde, ağaç dikimi gerçekleştirildi.Etkinlikler kapsamında sergi açılışı da yapıldı.

Yaşlılara Saygı Haftası kutlamaları çerçevesinde Çorlu Huzurevi bahçesinde tören düzenlendi.

Çorlu Huzurevi bahçesinde düzenlenen Tekirdağ Orman İşletmesi Müdürü Mehmet Uzun, Çorlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kocabaş, Çorlu Huzurevi Müdürü Erol Menekşe, huzurevi sakinleri, Çorlu Yaşlıları Koruma Derneği yöneticileri ve davetliler katıldılar.

Her huzurevi sakininin bir dikili ağacı olması maksadıyla yapılan ağaç dikimi töreni öncesinde konuşan Çorlu Huzurevi Müdürü Erol Menekşe: “Sahibi olduğumuz değerlerin bugüne gelmesinde büyük katkısı olan, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan büyüklerimize duyduğumuz minnet duygusunun bir nişanesi olarak her yılın 18 - 24 Mart tarihleri arasını Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlamaktayız” dedi.

Menekşe: “Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde devletimiz tarafından verilmektedir” diye konuştu.

Erol Menekşe: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yürüttüğümüz tüm hizmetlerde, yaşlılarımızın hayatlarını, sağlık, huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, toplum içinde kendi kendilerini idare edebilmelerine, üretmek ve saygın bir şekilde mutlu yaşam sürmelerine ortam hazırlamak ve ihtiyaç duydukları her noktada ellerinden tutmak temel hedefimizdir. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Erol Menekşe sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile olmalıdır. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Büyük Atatürk ne demiştir; ‘Bir milletin yaşlılarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.’Büyüklerin varlığı bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız.”

Çorlu Huzurevi Müdürü Erol Menekşe ayrıca: “Toplumumuzu bugünlere ulaştıran, değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı yaşlılarımızın ekonomiden, kültüre, sosyal yaşamdan toplumsal dayanışmaya kadar her alanda ülkemize ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak, tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, bağlılık duygularımızın yalnızca bu haftayla sınırlı olmadığı anlayışıyla ömürlerinin, her gününü her dakikasını sağlık, mutluluk ve huzurla yaşamalarını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Çorlu Huzurevi sakinleri huzurevi bahçesinde ağaç diktiler. Ağaç dikiminin ardından ise huzurevi sakinlerinin fotoğraflarının da yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA