Talibanın Vurduğu Malala Okuluna Kavuştu

Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı Malala Yusufzay, aylarca süren hayat mücadelesinin ardından yeni bir hayata adım atıyor.

Tedavi gördüğü İngiltere’de Edgbaston Kız Lisesi'nde okula başlayan 15 yaşındaki Malala, ülkesindeki kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanya yüzünden saldırıya uğramıştı. Hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen genç kız, “Dünya’daki bütün kızların bu temel fırsata sahip olmalarını istiyorum.” diye konuştu.

Malala ayrıca, “Pakistan’daki sınıf arkadaşlarımı çok özlüyorum; aynı zamanda burada, Birmingham’daki öğretmenlerimle buluşmak ve yeni arkadaşlar edinmek için de sabırsızlanıyorum.” dedi.

Malala, geçen yıl Ekim ayında, eve dönüş yolunda okul otobüsünde bir Taliban militanı tarafından başından vuruldu. Dünya çapında tepki çeken saldırı sonrasında ağır yaralanan Malala Yusufzay, İngiltere’ye götürülerek Birmingham'daki Queen Elizabeth Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.Birleşmiş Milletler eğitim elçisi ve eski Başbakan Gordon Brown, “Bugün Malala ve ailesi için harika bir gün ve dünyadaki eğitim sorunu için.” dedi.

Brown ayrıca, Malala’nın cesaretiyle bu yolda kızların eğitim hakkı için hiçbirşeyin hatta kurşunların bile engel olamayacağını gösterdiğini dile getirdi. Kızların eğitim hakkı için bir küresel bir sembol haline gelen Pakistanlı Malala, bu yıl Nobel ödülüne aday gösterilmişti. Hastaneden Şubat ayında çıkan Malala için milyonlarca insan destek kampanyası düzenlemişti .