Ordu’da Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması"nın Ordu finali gerçekleştirildi.

Ordu’da Kadın Çiftçiler Yarıştı
Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca ilk kez 2004 yılında yapılan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması” 10. kez düzenlendi.

Ordu'da merkez ve ilçelerinden toplam 35 çiftçi il birinciliği için yarıştı. Yarışmanın final bölümüne Ordu Vali Yardımcısı Abdullah Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz katıldı.

Final yarışmasının jüri üyeliğini ise İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kemal Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Müdürü Ekrem Oğurlu, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Abdullah Öztürk ve Veteriner Hekim Cihangir Top yaptı.

Finalde yarışmacılara 15 soru yöneltilirken, yarışma sonucunda birinci Ünye ilçesinden Fatma Arslan, ikinci Fatsa ilçesinden Nuran Çınar, üçüncü Çaybaşı ilçesinden Hatice Yeşilyurt olurken, mansiyon ödülünü ise Kabadüz ilçesinden Gülşen Kırca aldı.

Ordu il birincisi olan Fatma Arslan, 24 Nisan 2013 tarihinde Zonguldak’ta düzenlenecek olan bölge finalinde Ordu’yu temsil edecek .
Kaynak: İHA