Michelle Obama'nın Kişisel Bilgilerini Yayımlayan Site Kapatıldı

Bilgisayar korsanlarının ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın da arasında bulunduğu bazı siyasetçi ve ünlülerin kişisel bilgilerini yayımladığı internet sitesi, Rus yetkililer tarafından kapatıldı.

İnternet sitesine adres sağlayan Webnames.ru şirketinin Müdürü Sergei Sharikov, kişilere ait mali kayıtların sızdırılması üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Sharikov, kayıt sırasında verilen kimlik bilgilerinin doğrulanamaması üzerine sitenin kapatıldığını belirtti.

FBI, Gizli Servis ve Los Angeles Emniyet Müdürlüğü, Michelle Obama dahil 29 kişiye ait sosyal sigorta numaraları, doğum tarihleri, ev adresleri, konut ve araç kredileri, aylık kredi kartı harcamaları gibi kişisel bilgilerin çalınmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bilgisayar korsanları, kapatılmadan önce sitede yayımladıkları ''son mesajlarında'' tek amaçlarının gülüp eğlenmek olduğunu yazmış, ''Rusya'dan sevgiler'' diyerek veda etmişlerdi.

Bilgileri çalınan isimler arasında Başkan Yardımcısı Joe Biden, Merkezi Haber Alma Teşkilatı Başkanı John Brennan, şarkıcı Beyonce ve eşi Jay Z, Britney Spears, Hulk Hogan, Arnold Schwarzenegger, Paris Hilton ve Donald Trump da yer alıyordu.

Muhabir: Umur Koçak Semiz / AP

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA