Kırıkkale'de Okul Kantin ve Yemekhaneleri Denetlendi

Kırıkkale İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okullardaki kantin ve yemekhanelere yönelik denetimlerin devam ediyor.

Kırıkkale'de Okul Kantin ve Yemekhaneleri Denetlendi
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 45 okul kantini ile 12 okulun yemekhanesinde yapılan denetimler sonucunda teknik ve hijyenik şartların yerine getirilmesinin sağlandığı belirtildi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilimiz sınırları dahilinde eğitim veren okullar ile yaz okulları ve kamplarda bulunan kantin ve yemekhaneler müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi Müdürlüğü'nce ilgili mevzuata uygunluğunun kontrolünü yapmak amacıyla denetimlere devam edilmektedir. Kontrolü yapılan okul idaresi, okul kantini yetkilisine ve çalışanlarına gerekli hijyenle ilgili detaylı bilgiler ve Bakanlığımızın "Alo Gıda 174 Hattı" ile alakalı bilgi verilmiştir. Tespit edilen eksiklikler işletmeye bir rapor halinde bildirilip eksikliklerin tamamlanması için ilgili kantin işletmecilerine süre verilmiştir. Eksiklikler giderilmediği takdirde 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir. Bugüne kadar yapılan denetimlerde idari yaptırım cezai müeyyide uygulanmasını gerektiren bir durumla karşılaşılmamıştır" denildi .
Kaynak: İHA