Kaymakam Öğrencilerle Fidanı Dikti

Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi Kaymakamı Yusuf Yıldırım, öğrencilerle birlikte çam fidanı dikti.

Kaymakam Öğrencilerle Fidanı Dikti
Balışeyh İlçesinde Halk Eğitimi Müdürlüğü'ne ait bahçeye çam fidanı dikimi yapıldı. Fidan dikimine Kaymakam Yıldırım'ın yanı sıra, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, diğer idareciler, kursiyerler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikimini heyecan ve merakla izleyen minik öğrenciler, sevinçle kendilerine ait fidanlarını dikerek can sularını da yine kendileri verdi.

Fidan dikimine çocukların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kaymakam Yıldırım, bu tür etkinlikler sayesinde çocuklarda yeşili sevme ve koruma duygusunun geliştiğini ve düzenlenecek olan bu tür etkinliklere mutlaka çocukların da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ait bahçeye öğrencilerle birlikte yaklaşık 200 civarından çam fidanı dikerek buradaki boş alanı yeşillendirmiş olduklarını ifade eden Yıldırım, 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünden yola çıkarak fidan dikimine özellikle öğrencileri de dahil ederek onların daha küçükken fidanlara sahip çıkmalarını hedefledik. Dünyamız gün geçtikçe yeşile daha çok muhtaç. Bu nedenle her vatandaşımız kendisi için toprağa bir fidan dikmeli ve onu büyüyene kadar korumalıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA