Tobb Yönetim Kurulu Üyesi Yardımcı’dan Hakkındaki Suçlamalara Cevap

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, bazı İl Genel Meclisi Üyeleri’nin, hakkında ortaya attığı iddialara karşılık verdi.

Tobb Yönetim Kurulu Üyesi Yardımcı’dan Hakkındaki Suçlamalara Cevap
“İl Genel Meclisi, Edirne Ticaret Borsası’nı yargılama organı mı?” diye soran Yardımcı, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Arslan Kıyunat’ı da borsaya ait evrakları çalmaktan disiplin kuruluna sevk ettiklerini söyledi.

Yardımcı; Borsa Yönetim Kurulu Başkanvekili Halil İnalcı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden Ahmet Demircan, Rasim Baykal, Cevdet Yaşa, Muammer Sert ve Hamdi Gaspar ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş ile AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Ali Soydan’ın kendisine yönelik suçlamalarına cevap veren Yardımcı, iddia edilen dönem içinde borsaya ait tüm harcamaları bütün detaylarıyla açıkladı.

Borsaya, kendi firmasından peynir aldırdığı iddialarına, “Bu konuda meclisin, ‘özel peynir’ kararı var. Özel peyniri yapmak için de ben uğraşıyorum” diyen Yardımcı, daha önce peynir aldığımız firmalarda bazı eksiklikler oldu. Biz de borsa olarak bu eksikliklerin bir daha yaşanmaması için daha özenli davranılacak peynir yapılması kararı aldık. Üzerine kar koymadan borsaya verilen peynirin tutarı 7 bin 639 TL” dedi.

Seyahat harcamalarına ilişkin olarak, “Borsamız ülke çapında bir borsa. Bu yüzden personelimizle birlikte uluslar arası toplantılara katılıyoruz” diyen yardımcı, “İşin olduğu yerde harcama olması doğaldır” açıklamasını yaptı. Hakkındaki TIR Geçiş Belgesi (dozvola) ile ilgili suçlamalara da açıklık getiren Yardımcı, şunları söyledi: “DOZVOLA PARASI ETSO’DA KALSIN DİYE ÇOK UĞRAŞ VERDİM” “Ulaştırma Bakanlığı dozvolo konusunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nı defalarca denetledi. Daha sonra dozvolayı ETSO’dan almayı kararlaştırdılar. Ben ETSO’dan alınmaması için çok uğraş verdim ancak baktım ki bakanlık kararlı, ben de bu kez dozvolanın Edirne’de kalması için uğraş verdim. ETSO 19 yıl dozvola gelirlerini topladı, biz 16 aydır topluyoruz. Buradan toplanan paralarla yapılanlar ortada. Şu an siloları buradan elde ettiğimiz parayla yaptık.” “MECLİS BAŞKANI KIYUNAT’I SAVCILAĞA VERECEĞİZ” Borsanın Meclis Başkanı Arslan Kıyunat hakkında da açıklamalarda bulunan Yardımcı, “Ne zaman borsa adına yatırım yapacak olsak Meclis Başkanımız kuruma ait belgeleri paylaşıyor. Son olay da ortada. Kendisini evrakları çalmaktan savcılığa vereceğimiz gibi disiplin kuruluna da sevk edeceğiz. Borsadaki seçim süreci başladığı için bazı karalama kampanyaları başladı ama sonuçta kazanan yine biz olacağız” dedi.

Yardımcı son olarak kimsenin kendisine ‘Borsanın parasını yedi’ diyemeyeceğini belirterek “8 yıldır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğimi şerefimle yaptım. Edirne’yi ve bölgeyi en iyi şekilde temsil ettim” diye konuştu.

Kaynak: İHA