Öğrenciler Okul Duvarına Seyit Onbaşı'yı Çizdi

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde lise öğrencileri okul duvarına fırçalarıyla Çanakkale Savaşı’nın sembol isimlerinden Seyit Onbaşı ve kullandığı topun resmini çizdiler.

Öğrenciler Okul Duvarına Seyit Onbaşı'yı Çizdi
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında, ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çelebi Lisesi'ndeki etkinlik ise öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni gördü.

Çelebi Lisesi'nde resim dalında başarılı olan öğrenciler bir araya gelerek 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında günün anısına okulun girişindeki duvara 3x4 metre ebadında Çanakkale Savaşı’nın sembol isimlerinden Seyit Onbaşı ve kullandığı topun resmini çizdiler.

Okul Müdürü Çetin Çetiner, çizilen resim sayesinde öğrencilerde Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını söyledi.

Okul Müdürü Çetiner, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü münasebetiyle gerek ilçemizde gerekse okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerde öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte kimi zaman duygulu anlar yaşadık, kimi zaman ise coştuk. Öğrencilerimizle birlikte Çanakkale Zaferinde hepimizin gururu olan Seyit Onbaşı'yı unutamazdık. Onu daha çok hatırlamak, ondaki o ruhu genç neslimize da kazandırmak için okulumuzun girişine Seyit Onbaşı'nın resmini yapmaya karar verdik. Öğrencilerimiz bu fikri çok benimsediler ve günün anısına ellerine fırçaları alarak kısa bir sürede duvarın tamamını kaplayacak şekilde Seyit Onbaşı'yı her gün hatırlamak adına resmini yaptılar" dedi.

Kaynak: İHA