İzmir Chp, 4 Koldan Alan Çalışması Yaptı

CHP İzmir İl Örgütü’nün alan çalışmaları kapsamında CHP’li milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, il ve ilçe yöneticileri Ödemiş’in merkezinde, belde ve köylerinde tüm gün mesai yaptı.

İzmir Chp, 4 Koldan Alan Çalışması Yaptı
Köylerde kahvehanelerde, ilçe merkezinde de sivil toplum örgütlerinde halkla buluşan CHP’liler vatandaşı dinledi, yapmak istediklerini anlattı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin beraberinde İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Aytun Çıray ve Musa Çam ile önce Ödemiş İlçe Örgütü’ne gelerek burada partililerle buluştu. Kahvaltı yapan CHP heyeti daha sonra Atatürk Anıtı’na giderek 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Şehitler Günü anısına anıta karanfilleri sundu.

Daha sonra görev bölümü yapan milletvekilleri ve partililer Ödemiş’in köylerine hareket etti. CHP’li vekillerden Musa Çam, Çaylı-Kaymakçı ve çevre köylerinde, Mustafa Moroğlu, Hamamköy grup köylerinde, Aytun Çıray Kayaköy ve çevre köylerinde, Alaattin Yüksel de Birgi ve çevre köylerinde temaslarda bulundu. Parti Meclisi üyelerinden Hüseyin Saygılı, Horzum ve çevre köylerinde, Berrin Dilekçi de Konaklı ve Ovakent’te çalışma yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Eriş ile birlikte Ödemiş Muhtarlar Derneği, Damızlık Birliği, Süt Birliği, Ziraat Odası, meslek odaları ve diğer sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. MİLLETVEKİLİ ÇAM, ORHANGAZİ’DE TÜTÜN DİKTİ Geniş çaptaki çalışmada TBMM’de Jandarma Marşı’nı söyleyerek dikkatleri çeken CHP’nin renkli ismi İzmir Milletvekili Musa Çam, Kaymakçı, Çaylı, Alaşarlı, Kızılcaavlu, Yeşilköy, Orhangazi, Kurucuova ve Ertuğrul’da vatandaşlarla bir araya geldi. Gittiği her yerde tüm kahvehanelere giren ve herkesin tek tek elini sıkan Çam, Orhangazi’de köylülerle birlikte tütün dikti.

İlk olarak Kaymakçı’da ziyaretler yapan Musa Çam, tüm kahvehanelere girerek halka Bütünşehir yasasının yanlışlıklarını anlattı. Esnafların sorunlarını dinleyen Çam, AK Parti’li Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler ile de kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Enerjik tavırlarıyla dikkat çeken Çam, Kaymakçı’nın ardından Çaylı’ya geçti. Çaylı’da pazar yerinden turuna başlayan Çam, tüm dükkanlara ve kahvehanelere girerek vatandaşlarla görüştü. Domates-peynir ile öğle yemeğini Çaylı’da yiyen Çam, sonra AK Parti’li Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder’i de ziyaret ederek, Alaşarlı, Kızılcaavlu ve Yeşilköy’de halkla bir araya geldi.

Çam, Kızılcaavlu köyünde yaptığı konuşmada, “Bugün bir ineğin sütü, boğazına yetmiyorsa yanlış giden bir şeyler var demektir. Sap samanı bile ithal eder durumdayız. Sarı altın patates zaten öldü. Üretici üretmekten vazgeçmek üzere. Tüm bunları düşünerek yerel seçimlerden başlamak üzere bu iktidara gereken yanıtı verin. Biz sizlere mecliste olup bitenleri, sizin haberiniz olmadan sizin zararınıza çıkartılan yasaları, yapılan değişiklikleri anlatmak için buradayız. Bu bizim görevimiz” dedi.

Bütünşehir yasasıyla ilgili de eleştirilerde bulunan Çam, “Benim Kızılcaavlu köyünde yaşayan vatandaşımla, Karşıyaka’da yaşayan vatandaşımın imkanları bir mi? Refah seviyesi eşit mi? Ne yazık ki hayır. Peki o zaman böyle bir yasa neden çıkar? Neden yaşam koşulları zor olan köylerimle, metropoldeki mahalleler bir tutulur? Yazık değil mi? Bu yasa ile amaçlanan ne? Gizlenen bir amaç mı var? Bildiğiniz gibi bu yasa 10 Kasım’da meclisten geçti. O gün 17 askerimiz Siirt’in Pervari ilçesindeki helikopter kazasında şehit düştü. Böyle bir ortamda ulusal yas ilan edilmesini beklerken, AKP acilen meclisi toplayıp gece yarısı Bütünşehir yasasını geçirdi” diye konuştu.

DSİ’nin kuyulara sayaç konusunu bir yıl ertelediğini hatırlatan Çam, “Sayaçları ertelediler bir yıl. Peki ama bir yıl sonra ne olacak? Üretici sayaçları takacak, seçimler geçecek. Bu kez üreticinin kapısına su parası diye dayanacaklar. Bu zamana kadar hep böyle oldu. Üreticimiz bunun farkında zaten. Ama herkes anlasın. Suyumuz değerli; elbette ki sahip çıkılmalı. Ama para istenmeyeceğinin güvencesi de verilmeli” dedi.

Hükümete yüklenmeye devam eden Çam, şunları söyledi: “Bugün 18 Mart. Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Şehitlerimiz bu vatanı canları pahasına korudular ve bize emanet ettiler. Bugün ise hükümet, terör örgütü ile kendi çıkarları uğruna pazarlık halinde. Şehitlerin kemiklerini sızlatıyor. Yazıktır, günahtır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine göre bir Anayasa yapmak için, başkan olabilmek için terör örgütü PKK ve elebaşı Apo ile işbirliği halinde. Tüm bunları iyi izleyin ve elinizi vicdanınıza götürün. Bundan sonra kararlarınızı buna göre verin. Bizim kimse için, hiçbir amaç için bütünlüğümüzden, birlikte yaşama sevdamızdan vazgeçemeyiz.” Orhangazi köyü yolunda tütün tarlasında çalışan işçileri gören Çam, tarlaya girerek işçilerle sohbet etti ve tütün fidesi dikti. Tütünün bir zamanlar Türk tarımının lokomotif ürünü olduğunu belirten Çam, “Şimdi tütünü ithal eder durumdayız. Bizim binlerce dönüm arazimiz boş kalırken, üreticimiz borçla boğuşurken tütün ithal ediyoruz. Bizim Tekelimiz vardı, sattılar. Tekel’in deposunda 300 milyon dolarlık içki ve sigara var iken, Tekel’i 295 milyon dolara sattılar. Daha sonra Tekel’i alanlar başkalarına 2 milyar dolara satıp kar ettiler. Devlet zarara uğradı. Biz CHP iktidarında tarım planlamasıyla ithal eden ülkeden, ihraç eden ülke konumuna geleceğiz. Bunun için halkın desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Orhangazi köyünün kahvesinde sulama suyu sorunuyla ilgili vatandaşlardan bilgi alan Çam, köyün su sorununu telefonla ulaştığı DSİ yetkililerine ileterek çalışma yapılmasını istedi. Orhangazi’nin ardından Kurucuova ve Ertuğrul köylerinde kahvehanelerdekilerle sohbet eden Çam, CHP’nin halkla buluşmak, halkın sesi olmak için bundan sonra hep sahada olacağını dile getirdi .
Kaynak: İHA