Ak Partililerden Sanayi Çıkarması

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle birlikte 1’inci OSB’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ak Partililerden Sanayi Çıkarması
Hanlı’da bulunan 1’inci Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kösemusul ile 1’inci OSB Müdürü Ahmet Çubuk’u ziyaretlerinin ardından, bölgede bulunan işyerlerine geçerek nezaket ziyaretinde bulunup çalışmalar hakkında bilgi aldı.

1620 dönüm arazi üzerine kurulu, 55 çalışır fabrikayı bünyesinde barındıran 1.OSB’de, 8 bin 200 kişinin istihdam edildiği bilgisini veren OSB Müdürü Ahmet Çubuk, bünyelerinde ortak sağlık ve güvenlik birimi, TSE ve Gümrük Müdürlüğünü de barındırdıklarını, ihtiyaç duyulan kalifiye çalışan yetiştirilmesini desteklemek için mesleki eğitim merkezi kurma ve geleceğe yönelik istihdam edilecek nitelikli personel ihtiyacını karşılamak üzere Yüksekokul ve atölye kurma çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, sosyal tesis, kreş ve itfaiye ihtiyaçlarını gidermeye yönelik projelerin de başlatıldığını bildirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kösemusul ise 1’inci OSB’nin mevcut alanda yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve genişlemeye ihtiyacı olduğunu söyleyerek; “Genişleme olduğu takdirde, mevcut kapasiteye 7 bin istihdam daha eklenerek, toplamda 15 bin istihdama ulaşacağız” dedi.

Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından heyetle birlikte, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi CEBİR’e geçen Uncuoğlu, Genel Koordinatör Muhsin Güneşlik’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sanayicilerin ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulduklarını belirten Güneşlik, yeni 6331 Sayılı İş Güvenliği ve İş Sağlığı kanununun tüm gereklerini yerine getirerek 13 işyeri hekimi ve 14 iş sağlığı ve güvenlik uzmanı ile hizmet verdiklerini söyledi.

İki nesildir üretime devam eden ATAMAK Makine yöneticileri Adnan Büyükaslan ve Tuncay Büyükaslan ile de bir araya gelen Uncuoğlu, sonrasında 800 kişiye istihdam sağlayan Ebru Triko tesislerini ziyaret edip işletmeci Hüseyin Öner ile görüştü.

Ziyaretlerde konuşan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, OSB’lerin, bulundukları bölge için önemli bir değer olduklarına değindi. Uncuoğlu; “Sakarya’mızda sürdürülebilir kalkınma ve marka şehir haline gelme noktasında kritik bir öneme sahiptir. Gerek OSB Yönetim Kurulu ve Müdürlüğü ve gerekse firmalara yaptığımız ziyaretlerde, firma sahiplerinin de belirttiği gibi OSB alanı içinde olmak, kendileri ile iş yapan ulusal ve küresel firmalar için de bir güven kaynağı. Bu durum işgücümüze değer kattığı gibi şehrimizin de katma değerini yükseltmekte, sosyal ve ekonomik aktörlerin bir araya gelmesi, kalkınma potansiyelimizi ulusal ve global düzeyde artırarak marka şehir olma hedefimize bizi yaklaştırmaktadır. Sanayileşme esaslı ilerlemede, OSB’lerimizin çevresel faktörler konusundaki yasal ve etik düzenlemeleri ise, şehrimizin yaşanabilirliğinin ve yaşam kalitesinin artırmasında önemli bir diğer unsurdur. İlimizde Hanlı, Ferizli, Söğütlü, Hendek, Karasu ve Kaynarca’da olmak üzere 6 tane OSB’miz mevcut. Bununla birlikte ihtisas OSB’lerinin de kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. İlimizin iklim şartları, kara ve demiryolu ağına dahil oluşu, Karasu Limanımız ve yeterli istihdam sağlayabilecek bir nüfusa sahip oluşumuz, yatırımcılarımız açısından da bölgemizi cazip hale getirmektedir. Sürdürülebilir uzun vadeli sanayi politikaları ile nitelikli işgücü ve sermayenin koordinasyonunun sağlanması ve ilimizin ‘marka şehir’ hedefine ulaşması için tüm paydaşlarla bir araya gelerek istişarelerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA