Şahinbey Belediyesi, Anma Etkinliği Düzenledi

Şahinbey Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Savaşlarının yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen anma programı, ''En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması''nda birinci olan Yağmur Polat'ın İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada 400 metrekare büyüklüğünde Türk Bayrağı açıldı. Gecede Hafız Rıza Günay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından dua okundu. Osmaniye Belediyesi mehteran takımının gösterileri ise alkış aldı.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, programdaki konuşmasında, şehitlik mertebesinin önemini anlattı. Yaklaşık 12 bin kişiyle aynı ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Hatipoğlu'nun anlattıklarıyla dinleyenlerden bazıları ağladı.

Etkinliğin son bölümünde ise Ömer Karaoğlu sahne alarak ''Şehidin Tahtı'' isimli eserini seslendirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Şehitlerin başta aileleri olmak üzere çok kimseye şefaat edeceklerini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

''Allah bizleri de onların şefaatine nail eylesin inşallah. Şahinbey Belediyesi olarak biz de o şehitlerimizin emanetleri olan şehit ailelerimizle her zaman birlikteyiz. Ayrıca şehitlerimizin isimlerini ailelerinin oturduğu sokağa, yapmış olduğumuz parkalara, sosyal tesislere vererek, onları yaşatıyoruz. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nda ve Gaziantep kurtuluş mücadelesinde canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehit ailelerimize sabırlar diliyorum. Gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum.''

Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır ise şehitleri unutmayarak geceyi düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti. Bayındır, ''Bu ülke hepimize yeter, bölmeye çalışmayın. Artık anaların gözyaşları dinsin. Birlik ve beraberlik içinde olalım'' ifadesinde bulundu.

Programa AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA