Çanakkale Şehitleri Bornova’da Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Bornova’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.Etkinlikler, 9 Eylül Şehitliği’ndeki çelenk sunumu ile başladı.

Çanakkale Şehitleri Bornova’da Anıldı
Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve 57. Topçu Tugayı Erkan Başkanı Albay Hüseyin Çivriz, 9 Eylül Şehitliği’ne çelenk koydu. Ardından Özel Bornova Koleji’nde, anma programı yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı piyeslerin ve sunumların yeraldığı programda duygulu anlar yaşandı. 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü nedeniyle Bornova’da da törenler düzenlendi.

İlk tören saat 10.00’da Ege Üniversitesi Hastanesi girişinin yanındaki 9 Eylül Şehitliği’nde yapıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ardından Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve 57. Topçu Tugayı Erkan Başkanı Albay Hüseyin Çivriz 9 Eylül Şehitliği’ne çelenk koydu. Askeri tören mangası üç el saygı atışı yaptı.

Daha sonra Özel Bornova Koleji’nde anma programı yapıldı. Osman Çınar Kültür Merkezi’ndeki anma programında, Özel Bornova Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Nevzat Karaköse’nin açılış konuşmasının ardından, Edebiyat Öğretmeni Seda Gorceğiz günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Edebiyat Zümre Başkanı Mehtap Kaya slayt eşliğinde ‘Düşmanda imkan var, Mehmet’te iman’ konulu sunumu yaptı. Anma programında ‘Koca Seyit’ isimli animasyon gösterisi ve aynı isimli şiir gösterisi yapıldı, Çanakkale ruhunu ve cephe gerisinde yaşananları anlatan piyesler sahnelendi. Öğrencilerin şiir dinletileriyle zenginleşen programda duygulu anlar yaşandı.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Savaşı’nın Türkiye için önemine değinerek, “Ülkemizde özgür bir şekilde yaşamamızı, Çanakkale Savaşı gibi mücadelelerde şehit düşen vatan evlatlarımıza borçluyuz. Onları sonsuza kadar hiç unutmayacağız. Emanetlerine her şart altında sahip çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA