Almanya’da Yangından Kurtulan İbrahim’i Türkiye Okutacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Almanya'nın Baden Württemberg eyaletine bağlı Backnang kentinde 8 Türkün öldüğü yangından kurtulan İbrahim Soykan’ın tüm eğitim masraflarını karşılayacak.

Almanya’da Yangından Kurtulan İbrahim’i Türkiye Okutacak
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, “İbrahim’in üniversite eğitimi bitene kadar destek olacağız. Hayatına nerede devam etmek isterse biz onun eğitim masraflarını başkanlık olarak karşılayacağız.” dedi.

Yangından kurtulan 11 yaşındaki İbrahim Soykan ve eniştesi Sait Sedef, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç’ı ziyaret etti. Almanya’da istenmeyen elim bir olay yaşandığını belirten Başkan Kemal Yurtnaç, “Hepimiz takdir edildiğimiz üzere yaşıyoruz. Vakit buymuş. Ama bize düşen bundan sonra özellikle İbrahim’e düşen okulunu çok güzel bir şekilde okuyacak. Topluma yararlı bir insan olacak bizde onu her zaman Türkiye Cumhuriyeti olarak destekleyeceğiz. Nerede yaşamak isterse orada yaşayacak. Her zaman İbrahim’in ve ailesinin yanındayız.” diye konuştu.

İBRAHİM'E BURS VERİLECEK

Bir gazetecinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak İbrahim Soykan’a ne gibi yardımlar yapılacağını sorması üzerine Yurtnaç şunları ifade etti: “Biz görev sahamız içerisinde öncelikle Türkçe eğitimine ve okumaya önem veriyoruz. Öncelikle İbrahim’in en önemli görev okulunu çok iyi bir şekilde bitirmesi, artık kendisine bir hedef seçecek ya doktor, ya mühendis ya da öğretmen olacak. Hem Almanya’ya hem de Türkiye’ye yararlı olacak. Buna düşen en büyük görev bu. Bize de düşen eğitim hayatı boyunca ona destek olmak. İbrahim’i burslandıracağız. Üniversite eğitimi bitene kadar ona destek olacağız. Hayatına nerede devam etmek isterse biz onun eğitim masraflarını başkanlık olarak karşılayacağız. Gerekli desteği vereceğiz. İbrahim’e düşende dimdik bir şekilde ailesini temsil edecek ve okulunda da birinci olacak.” Ankara’ya ilk defa gelen İbrahim’e, Başkan Yurtnaç, Caillou (Kayu) Türkçe öğrenme seti hediye etti.

YANGINDA AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ ÖLDÜ

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletine bağlı Backnang kasabasında 10 Mart günü sabah saatlerinde türk ailelerin de yaşadığı bir apartmanda çıkan yangın sonucu aynı aileden 8 Türk hayatını kaybetmişti. Yangında anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık) ölmüştü .