Mhp’li Halaçoğlu: Her Milletin Kendine Özgü Bir Tarihi Vardır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dünya ülkelerindeki her milletin kendine özgü bir tarihi olduğunu söyledi.

Mhp’li Halaçoğlu: Her Milletin Kendine Özgü Bir Tarihi Vardır
Halaçoğlu, "Biz kurtuluş savaşında, komutanı ölmeyi emredip de emrinden dönmeyerek, ölüme giden askerlerin torunlarıyız." dedi.

Yozgat Yerköy Belediye Düğün Salonu'nda, Türk Eğitim-Sen Şubesi tarafından düzenlenen 'Değişen Dünya Düzeni ve Türkiye' konulu konferansa; Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP Yozgat İl Başkanı Cevcet Kaya, Türk Eğitim-Sen Yerköy Şube Başkanı Ferhat Yılmaz, Başkentteki Yerköylüler Dernek Başkanı Mesut Kaya, MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, Yerköy Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Kepir, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, şehit aileleri, Yerköy Ülkü Ocakları Başkanı Selim Atik ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından, Türk Eğitim-Sen Yerköy Şube Başkanı Ferhat Yılmaz, Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra konuşan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türk milletinin kutsal vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiğini kaydetti.

Halaçoğlu, şunları ifade etti: "Biz kurtuluş savaşında, komutanı ölmeyi emredip de emrinden dönmeyerek, ölüme giden askerlerin torunlarıyız. Bizim tarihimiz, bizim atalarımız, savaşlarda bin bir güçlük çekerek, bu ülkeyi kazanmışlar ve adeta tarih yazmışlardır. Her milletin kendine özgü bir tarihi vardır. Yaşanan bu tarihler bizlerin önünde tecrübe olarak durmaktadır. Tarihin doğru bir şekilde algılanmasını sağlayabilirsek, millet olarak düştüğümüz hatalara bir daha düşmemek şartıyla karşılaşırız. Atatürk, ‘tarih ihtiyaçsızlar için merhametsizdir.’ diyor. Bir ülkenin başına bir bela gelmişse bunu artık tarihten silmek mümkün değildir. "