Lise Öğrenciler Odtü Tanıtım Fuarına Katıldı

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi tarafından Ankara Ortadou Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) gezi düzenledi.

Lise Öğrenciler Odtü Tanıtım Fuarına Katıldı
Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen ve öğrencilere üniversite yaşamı ve meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi vermeyi amaçlayan "ODTÜ Tanıtım Fuarı", ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Fuara katılan Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi Öğrencileri, bölümlerin tanıtıldığı özel oturumlarda, bölümlere ilişkin konulara dair birçok bilgileri öğrenme imkanı buldu.

Akademik imkanların yanı sıra öğrenci topluluklarından sosyal tesislere, kütüphaneden burslara kadar birçok alanda ODTÜ'nün tanıtıldığı Tanıtım Fuarı, öğrencilerin üniversite tercihlerinde doğru karar verebilmeleri için büyük bir fırsat oluşturulduğu kaydedildi.

Keskin Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi öğrencileri, katıldığı fuarda tüm bölümlerden akademisyenlerle birebir iletişim kurma fırsatı buldu. Tanıtım Fuarına Okul Müdürü Nusret Kılıç, Kimya Öğretmeni Aydın Kaplan, Matematik Öğretmeni Arzu Ağca ve on birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Okul Müdürü Nusret Kılıç, "Bu geziyle öğrencilerimize üniversite yaşamı ve meslek seçimi hakkında geniş çaplı bilgi vermeyi, onlara üniversite tercihleri noktasında ufuk açmayı amaçladık. Yapılan bu etkinliklerle öğrencilerimizin geleceklerine yön verirken daha geniş düşünmelerini sağlamayı, kendi dünyaları dışında olup bitenlerden haberdar olmalarını istedik" dedi.

Öğrenciler de geziden duydukları memnuniyeti ifade ederek, ilk defa bir üniversite havası yaşamanın mutluluğunu dile getirdiler.

Öğrenciler daha sonra Ankara Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Hayvanat Bahçesi’ni ve Doğukent’te bulunan dev akvaryumu da gezdiler .
Kaynak: İHA