İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu Toplandı

Balyoz davasında sanık avukatları bölümünden okudukları bildiri sonrasında haklarında 'Adil yargılamayı etkilemek' suçundan dava açılan ve yönetim kurulu üyelikleri konusunda çeşitli tartışmalar yapılan İstanbul Barosu, olağanüstü genel kurul ile bir araya geldi.

Ergenekon ve Balyoz davaları başta olmak üzere avukatların savunma haklarını yapmalarının engellendiği iddiasıyla yapılan genel kurula, Türkiye'nin çeşitli illerinden baro temsilcileri ile bazı yabancı hukuk temsilcileri katıldı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi 9 avukat ile birlikte Balyoz davasına giderek sanık avukatlarına ayrılan bölümde bildiri okuyan Baro Başkanı Ümit Kocasakal, yönetim kurulu hakkında açılan davanın ardından yaşanan tartışmalardan sonra Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Barosu Olağan Genel Kurul toplantısı düzenledi.

Toplantıya Ümit Kocasakal'ın yanında, Ankara, Adana, Bursa, Eskişehir ve Edirne Barosu başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden baro başkanı ve temsilcisi ile Tansel Çölaşan, Sabih Kanadoğlu, Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve Selami Öztürk de katıldı.

Toplantıya ayrıca Almanya Barolar Birliği Başkanı ile yabancı baroların başkanları ve yöneticileri katıldı.

Toplantı salonuna asılan Atatürk posterleri ve Türk bayraklarının yanı sıra, baro başkanlıklarının afişleri ile 'Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın', 'İktidar elini savunmadan çek', 'Baroma dokunma' ve 'Halkın hak arama özgürlüğü engellenemez' yazılı pankartlar dikkat çekti.