Özel İdare Bu Yıl 10 Adet Gölet İnşa Edecek

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, 2013 yılında il genelinde sulama amaçlı 10 gölet inşa edeceklerini söyledi.

Özel İdare Bu Yıl 10 Adet Gölet İnşa Edecek
Gölet inşasının yanı sıra göletlerdeki balıklandırma çalışmalarının da devam edeceğini ifade eden Uzun, “İlimizdeki göletler sulanabilir arazilerin artmasına katkı sağlıyor” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, 2013 yılı yatırım programında yer alan ve kısa süre içinde inşasına başlayacakları gölet projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında sulama amaçlı 10 gölet inşa edileceğini anlatan Uzun, gölet inşasının sulanabilir arazilerin artmasına ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesine katkı sağladığını ifade etti.

İl genelinde 30 adet sulama göleti bulunduğunu ve DSİ tarafından inşası devam eden göletlerle birlikte bu sayının artacağını anlatan Ali İhsan Uzun, inşa edilecek göletlerin en büyüğünün Merkez Derbent Göleti olacağını söyledi.

Özel idare’nin inşa edeceği 10 göletin içinde ise en büyük projenin Sivaslı’daki Uzunoluk göleti olacağını da bildiren Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, projenin yaklaşık 150 bin TL’ye mal olacağını ifade etti.

Özel idare’nin inşa edeceği göletlerin sulama amaçlı olduğunu da dile getiren Ali İhsan Uzun, “2013 yılı yatırım programımızda yer alan ve bütçeden pay ayırdığımız 10 adet gölet projesi var. İlçelerimizin tamamında gölet inşa edip halkın kullanımına sunmak istiyoruz. Bu göletler tarımsal sulamada ve hayvan içme suyu göleti olarak kullanılacak. İlimizde gölet sayısının artması sulanabilir tarım arazilerini arttırıyor. Buna bağlı olarak da tarımsal üretim ve çiftçimizin geliri de artıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları köylüyü sulu tarımla ilgili eğitimler veriyor. Çünkü sadece göleti inşa etmek yetmiyor. O göletin nasıl kullanılması gerektiği, arazinin hangi yöntemle sulanırsa daha iyi verim alınacağı gibi konularda çiftçilerimize eğitimler verilmesi gerekiyor. Bu eğitimler ilgili kurumlarımızca veriliyor” dedi.

Sulama amaçlı göletlerin yanı sıra il genelinde yüzlerce küçük çaplı hayvan sulama göleti de bulunduğunu ifade eden Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, göletlerde balıklandırma çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

Son yıllarda yapılan balıklandırma çalışmalarıyla stokların arttığını ve vatandaşlarda bu konuda bir duyarlılık oluştuğunu ifade eden Uzun, “'İlimizde 30'un üzerinde DSİ tarafından yapılan büyük gölet var. Bu göletlerde her yıl balıklandırma çalışması yapılıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, DSİ ve Olta Balıkçılığı Federasyonu balıklandırma çalışmalarına katkı sağlıyor. Bizde özel idare olarak balıklandırma çalışmalarında bu kurumlarla destek veriyoruz. Ayrıca iç sulardaki istilacı türle mücadele çalışmaları da ilk defa ilimizde başladı.

İdare olarak bu projeye de destek vererek balık stoklarının korunmasındaki hassasiyetimizi ortaya koyduk. İlimizdeki bu proje daha sonra birçok kente örnek oldu ve benzer çalışmalar yapılmaya başlandı. İdare olarak biz yapılacak balıklandırma çalışmalarına bu yılda destek vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA