“tetd Akademi Okulu” Eğitime Başladı

Tüm Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TETD) tarafından, Türkiye’de eczacılık sektörünün ve eczane teknikerlerinin daha iyi donanıma sahip olması ve sağlıkta kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan TETD Akademi Okulu, eğitimlerine başladı.

“tetd Akademi Okulu” Eğitime Başladı
TETD’nin, Türkiye’de eczacılık sektörünün ve eczane teknikerliğinin gelişmesi konusunda ilgili kurum, kuruluş ve kişileri bir araya getirip, eczanelerde daha kaliteli bir hizmet vermek için programladığı TETD Akademi Okulu, eğitime başladı.

Teknikerlerin sürekli gelişimlerine ve eczanelerin satış kabiliyetini artırmaya yönelik, eczane teknisyenlerinin eczanelere ve hastalara daha faydalı olabilmesi, bilinçlendirilmesi ve ilaç dışı ürünler hakkında donanıma sahip olmasının yanı sıra, eğitimlerle daha sosyal, kültürel ve mesleğine hakim “Uzman Tekniker Modeli” sunmak için Türkiye’de ilkinin gerçekleştirildiği eğitim projesi, düzenlenen bir programla start verdi.

Bayrampaşa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitim projesinin açılışı; AK Parti ve CHP İstanbul milletvekilleri, İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, ETDK Başkanı Aydın Dağ, TETD Başkanı Osman Güneş ve yönetim kurulu, İstanbul Tabipler Odası Başkanı ve yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleşirken, TETD Akademi’nin ilk eğitimleri 3 Mart Pazar günü Bayrampaşa Belediyesi Eğitim ve Konferans Salonu’nda başladı.

EĞİTİM; SAĞLIKTA KALİTEYİ ARTTIRACAK TETD, gerçekleştirmiş olduğu bu eğitim projesiyle; sektörde eğitimli, bilgili ve mesleğine hakim uzman teknisyen modeli oluşturacak. ?Eğitimlerin sürekliliğini sağlayarak ilk önce İstanbul, Marmara bölgesi, daha sonra tüm Türkiye olmak üzere teknikerleri bir eğitim çatısı altında toplayarak, yaklaşık 100 bin eczane teknikerini meslekte karşılaştığı ve günün koşullarına göre de değişen zorluklara karşı sektördeki varlıklarını eğitimli ve rantabl olarak yukarılara çıkartıp, halka daha kaliteli hizmet verip, eczanelerin satış kabiliyetleri artırılarak mevcut ciroları artırılacak ve kapanma korkusu yaşayan eczanelerin sayısının minimuma indirilmesine katkıda bulunacak. Her bir eczane teknikerini, eczanelerdeki satış ve hizmet kalitesini daha yukarılara taşıyacak seviyeye getirip, sektörde aranan personel haline getirmeyi hedefleyen projeyle,? reçetelerde yapılan hataların en asgariye indirilmesine, bilgisizlik bağlamında yapılan yanlışları akademi seviyesinde eğitimle azaltmaya katkıda bulunacak.

Türkiye’deki dernek çatısı altında bulunan tüm teknikerlere ücretsiz katılım imkanı sunan “TETD Akademi Okulu”nun, eczacılık sektöründe ve sağlık alanında bir ilk olan kapsamlı eğitim projesinin ikinci dönem öğrenci başvuruları, talebin fazla olması nedeniyle 15 Nisan 2013’e kadar uzatıldı. Başvurular www.tetd.org.tr, akademi.tetd.org.tr web sitelerinden ya da TETD binasında doldurulacak formlarla yapılabilecek.

Çocuk hastalıkları, enfeksiyon, ilk yardım, onkoloji, dermo kozmetik, fizik tedavi, psikolojik danışmanlık, göz hastalıkları gibi birçok alanda ders verilecek akademide, eğitim günleri Pazar günü olmakla birlikte 4 ders toplam 32 saat olarak, her dönem 2 ay sürecek .
Kaynak: İHA