Şarköy Emniyet Binasına Girenler, 'define Mi Arıyorsunuz?' Demekten Kendilerini Alamıyor

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü binası içine işi düşen vatandaşlar, yapılan kazıyı gördüklerinde polis memurlarına “Burada define mi arıyorsunuz” diye takılıyor.

Şarköy Emniyet Binasına Girenler, 'define Mi Arıyorsunuz?' Demekten Kendilerini Alamıyor
Şarköy’de 15 yıl önce 4 kat olarak inşa edilen ilçe emniyet müdürlüğü binasında yapılan deprem dayanıklılık testleri sonucunda, güçlendirme çalışması gerektiği ortaya çıktı.

Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan binada, güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Binanın giriş zemin katında polis karakolu olarak faaliyet gösteren bölümünde, zemin bir metre kazı yapılarak, betonarme perde kolon temeli için çukur açıldı. Karakola işi düşen vatandaşlar, içerideki derin çukuru ve toprak yığınını gördüklerinde polis memurlarına takılarak “Burada define mi arıyorsunuz” diye takılmaya başladılar.

Emniyet binasının güçlendirme çalışmalarını başlatan müteahhit firmanın yetkilisi “Emniyet Müdürlüğü binasında dört adet betonarme perde kolon yapılacak. Bu kolonlar 5 kata kadar yükselecek. Polis Karakolu olarak kullanılan zemin katında betonarme perde kolonlardan biri için kazı çalışması yapılması nedeniyle çukur açıldı. Binanın güçlendirme çalışmaları 4 ay içerisinde tamamlanacak.”dedi.

Kaynak: İHA