Rusya’da Turizm Tesislerini Bir Türk Öğrenci Teftiş Etti

Rusya’nın merkez bölgelerinden Yaroslavl’da turizm tesislerinin teftişi Ömer Yılmaz adlı bir Türk öğrenciye emanet edildi.

Rus turizm mercileri, yabancı turistleri bölgeye çekmek ve yurtdışından gelen bir turizm uzmanının görüşlerini alabilmek için düzenlediği programa Yılmaz’ı davet etti. Resmi Rossiya-24 televizyon kanalının “Pro Turizm” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen programda Rus turizm yetkilileri, Moskova’daki Rusya Halklar Dostluğu Üniversitesi (RUDN) Turizm İşletmeciliği Bölümü Son sınıf öğrencisi Ömer Yılmaz’ı bölgede misafir etti. Rusya Federal Turizm Ajansı’nın (Rosturizm) katkılarıyla yapılan gezide, geleceğin turizm işletmecisi Yılmaz’a Yaroslavl bölgesindeki turizm tesisleri gösterildi.
Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine geziyle ilgili izlenimlerini aktaran Yılmaz, Antalyalı olduğunu ve ailesinin de turizm sektöründe faaliyet gösterdiğini belirtti.

Türk öğrenci, “Rus turizm mercilerinin daha önceki projelerinde öğrenci olarak faal görev aldım. Bu nedenle programa beni davet ettiler. Amaç, Rusya’ya daha fazla yabancı turistin gelmesi. Bir yabancının görüşlerine çok ihtiyaçları olduğunu belirttiler. Yaroslavl bölgesindeki turizm tesislerini çok beğendim. Kış sporu, doğa, orman ve müze tesisleri olarak güzel. İnanıyorum ki yabancı turistlerin çok hoşuna gidecek. Gölleri de çok güzel “dedi.

Rus turizm sektörüne yönelik eleştiriler de yapan Yılmaz, “Rusya turizm ile ilgili reklamını yapmıyor. Bunu kendilerine ilettim ve bu tespitimden dolayı teşekkür ettiler. Eğer Rusya Türkiye’de turizm reklamını güzel yaparsa, Türk turist sayısı da artar. Reklamlara nehir, av turu ve başka doğa gezileri de ilave edilmeli.” önerisinde bulundu. Otellerle ilgili izlenimlerini aktaran Yılmaz, “Otel ve restoranlarda perSonelle ilgili eksiklikler var. Hepsini kendilerine ilettim.” dedi.