Kadınların İkinci Evi Yonca Yaşam Merkezi

Görünümünü 3 yapraklı yoncadan alan Yonca Yaşam Merkezi, Keçiörenli kadınların sosyal hayatına renk getirdi.

Kadınların İkinci Evi Yonca Yaşam Merkezi
Yaşam Merkezi, meslek kurslarından eğitim seminerlerine, çay programlarından söyleşilere varan çeşitlilikteki faaliyetleri ile kadınların gözdesi oldu. 2012 yılı Haziran ayında hizmete giren merkez, Keçiören’in en büyük mahallelerinden Subayevleri, Şevkat, Kamilocak, Kalaba ve Hasköy’ün kesişim noktasında kuruldu. Açıldığı tarihten bugüne Yaşam Merkezi’ne büyük ilgi gösteren Keçiörenli kadınlar, hem eğitim faaliyetlerine katılma hem sosyal faaliyetlerle boş vakitlerini anlamlandırarak stresten uzaklaşma imkanı buldu.

Yonca Yaşam Merkezi’nin meslek kurslarına yazılan Keçiörenli birçok kadın, halk eğitim onaylı sertifikasını alarak nitelikli iş gücüne katıldı.

Merkezdeki hobi kursları da kadınların akınına uğrarken, kursiyerler keyifli hobiler edinerek el becerilerini geliştirme şansına kavuştu. Grup çalışmaları sayesinde yeni insanlarla tanışan Keçiörenli kadınlar, “Kadın Hakları” gibi ilgi alanlarına hitap eden konularda verilen seminer ve eğitim programlarıyla da kültür düzeyini yükseltme imkanı yakaladı.

Merkez bünyesinde yer alan Hanımeli Lokali, Keçiörenli kadınlar için buluşma mekanı oldu. Lokalde arkadaşlarıyla sohbet eden kadınlar, kabul günlerini de lokal kafeteryasında gerçekleştirme şansını buldu. Spor yaparak formunu korumak ve sağlıklı yaşamak isteyen çok sayıda kadın ise, lokalin aerobic-pilates salonuna kaydoldu. Mutfaktaki becerisini artırmayı, bu alanda profesyonelleşmeyi hedefleyen kadınlara da seçenek sunan lokal, yemek ve pasta kursları, dünya mutfaklarından örnekler, sunum teknikleri içerikli mutfak atölyesi ile de kadınları cezbetti.

Yaşam Merkezi’nin müdavimi olan Keçiörenli Kadınlar, katıldıkları faaliyetlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunduğunu, kendisiyle barışık, özgüvenli bireyler olma yolunda önemli bir etki yaptığını ifade ettiler .
Kaynak: İHA