Delice'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Delice'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri
Çerikli beldesinde düzenlenen etkinliğe Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı İhsan Biçici, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferdi Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesiha Tosunoğlu ve Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencileri katıldı

Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, kardeş okul projesi kapsamında Çerikli Lisesi ile Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği arasında bölümü arasında bir birliktelik bulunduğunu beliterek, etkinlikte üniversite öğrencilerini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Okul Müdürü Ayhan, "İstiklal Marşı’nı anlamak için hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşı’nı sevmek ülkemizi sevmektir. Onu coşkuyla söylemek ülkemize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır" dedi.

Program sonunda üniversite öğrencileri tarafından Turgut Özakman’ın yazdığı Yrd. Doç. Dr. Deniz Melanlıoğlu’nun hazırldığı 'Töre' adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro, salondaki davetliler ve öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı .
Kaynak: İHA