Mamak Belediye Başkanı Akgül, Sivil Toplum Kuruluşlarını Yalnız Bırakmıyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sivil toplum kuruluşlarını yalnız bırakmıyor.

Mamak Belediye Başkanı Akgül, Sivil Toplum Kuruluşlarını Yalnız Bırakmıyor
Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Mamak Şubesi’nin altıncı genel kurul toplantısına katılan Akgül, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı hizmetleri çok önemsediğini dile getirdi. Derneklere faaliyetlerinde birlik olma çağrısında bulunan Akgül, Mamak’ta bulunan STK’lara müjde verdi. Akgül; “Bütün hemşeri derneklerimizin yer sıkıntısının olduğunu biliyorum. Sizlere söz verdiğim bir konu vardı. Hemşeri derneklerine merkezde bir yer vereceğimizi, bu mekanın her türlü faaliyete cevap verecek şekilde yapılacağını söylemiştim. Bu gün itibariyle bu projemiz bitti. Şu an sadece iç tefrişleri yapılıyor. Her türlü ihtiyaç göz önüne alınarak yapılan binada önümüzdeki birkaç ay içerisinde yer tespitleri yapılacak. Bütün hemşeri derneklerinin rahatlıkla kullanacakları bir mekan. Bütün hemşeri derneklerimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

AHİD Mamak Şubesi’nin 6. Genel Kurulu’na Akgül’le beraber Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, meclis üyeleri ve Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan katıldı.

Derneklerin kuruluş amacının insanları bir araya getirmek ve birlik beraberliği sağlamak olduğunu belirten Akgül, “Dernekçilik konusunda Mamak tam bir Türkiye mozaiği. Mamak, birçok hemşeri derneğinin bulunduğu bir yer” dedi.

Dernekçiliğin zor yanları olduğunu dile getiren Akgül; “Böyle bir organizasyonun içinde yer almak hem maddi hem de manevi anlamda fedakarlık gerektirir. Göreve geldikten sonra bu konuda ben üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız demiştim. Derneklerden gelen talepleri gücümüz yettiği kadar yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA