Eski Bakan Kazan'dan '28 Şubat' Açıklaması

Eski Adalet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Danışmanı Şevket Kazan, '28 Şubat'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski Bakan Kazan'dan '28 Şubat' Açıklaması
28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili ifadeye çağrılan, 28 Şubat döneminin sembol isimlerinden Şevket Kazan, “Soruşturma safhası bitmek üzere, henüz yargılama başlamadı. Savcılık iddianamesini hazırlayacak. Benim Refah Gerçeği konusunda 4 ciltlik kitabımın 3. cildini 28 Şubat soruşturmasına yardımcı olması için Ankara Savcılığı'na teslim ettim. Kitabımın ortasında bulunan askeri şemaya dayandırılarak süreci başlattılar. Önce Çevir Bir’i, ardından Erol Özkasnak’ı aldılar. Onun arkasından yargı birliklerini veren komutanlara geldiler. O kitap üzerinden beni tekrar ifadeye Tansu Çiller ile beraber çağırdıklarında, verdiğim kitap için bana teşekkür ettiler” dedi.

Kitabına göre, tutuklanması gerekenlerin tutuklandığını kaydeden Şevket Kazan, “Tutuklanması gerekenler tutuklandı ama, daha sonra batı çalışma grubu devam ettiğinde görev alan kişiler de tespit edilmiş ve şimdi gözaltına alınanlar kalabalıklaştı. Benim bildiğim 15-20 kişiyle meselenin çözümlenmesi gerekirdi. Davası açılsın, sanıkların sayısını o zaman göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Tankları ben yürüttüm” şeklinde açıklamalarda bulunan eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral İzzettin İyigün konusuna da değinen Kazan, “Biz kendisiyle gayet samimiydik. Kendi kendini ele verdi, kendi kuyusunu kazdı. O süreçte ona 60 tankla yürüyün emri verilmiş ancak, kendisi bunları 20’ye indirmiş. Bunları gazetecilere açıklayınca, kendi kuyusunu kazdı ve o da tutuklandı” diye konuştu.

Kaynak: İHA